Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 2 травня, 05:21:31

Як вчитель став поліцейським офіцером Варвинської громади: історія старшого лейтенанта поліції Юрія Борсука

06.07.2023   12:13Агенцiя

Він — один з дев’ятьох поліцейських офіцерів громад Чернігівщини, призначених на посади саме у день святкування п’ятої річниці реалізації проєкту «Поліцейський офіцер громади». Юрій Борсук служить поліцейським офіцером в рідній Варвинській територіальній громаді.

Юрій  народився в селищі Варва Прилуцького району.  Після закінчення у 2004 році Ніжинського педагогічного університету поїхав працювати до міста Славутич. Там упродовж чотирьох років викладав історію, правознавство та деякі суміжні предмети у Славутицькій загальноосвітній школі № 4.


- Робота в школі навчила мене правильно спілкуватись з людьми, вміти триматись  на публіці, знайти індивідуальний підхід як до дорослого, так і до дитини. Цей досвід допомагає мені в моїй теперішній роботі поліцейського офіцера  громади.  Діти мене люблять, поважають, завжди вітаються. Вони бачать в мені не просто поліцейського, а товариша, який може допомогти, – говорить поліцейський Юрій Борсук.
В 2014 році Юрій пішов служити до Збройних сил України, потім вирішив повернутися жити до батьків у рідне селище. У Варві вже не вчителював, а пішов працювати в охоронну структуру. Тамтешній напарник, відставний правоохоронець, порадив Юрію спробувати себе в ролі поліцейського.
Майже сім років Юрій Борсук відпрацював дільничним офіцером поліції Варвинщини. Дізнавшись, що стартував проєкт «Поліцейський офіцер громади», без вагань долучився до нього і успішно пройшов усі етапи відбору.
Вагомою перевагою сам Юрій вважає те, що працює в тій же громаді, де народився і виріс. Тут він знає чи не кожного жителя та в курсі реального стану справ і проблемних питань. Старший лейтенант поліції Борсук обслуговує 2 старостинські округи — Гнідинцівський та Озерянський, а також частину селища Варва.
- Щойно мене призначили на посаду, я створив в соціальній мережі сторінку «Поліцейського офіцера Варвинської громади», де виклав всі свої контакти, свій графік роботи, місця прийому громадян. Соцмережі дуже допомагають. Завдяки ним вдається постійно підтримувати зворотній зв’язок з громадянами, розв’язувати чимало проблемних питань. Адже у багатьох ситуаціях проблему можна вирішити без написання заяви, проведенням профілактичних бесід чи консультацій, головне — зреагувати вчасно, – зауважує поліцейський.
Для несення служби поліцейський офіцер громади забезпечений всім необхідним: службовим авто та облаштованою поліцейською станцією у селищі Гнідинці. Щодня він тісно співпрацює з місцевою владою, представниками соціальних служб, освітянами.
- Громада невеличка, є свої задачі, різні побутові питання, проблеми благоустрою, спори між сусідами, – пояснює поліцейський офіцер. - Дуже добре налагоджена співпраця з територіальним центром комплектування Збройних сил та з добровольчим формуванням Варвинської селищної територіальної громади.
- З нашим поліцейським ми взаємодіємо кожний день, проводимо спільні патрулювання та виїзди. Людина він добросовісна, порядна, знайомі ми з ним більше 10 років, тому  я точно знаю, що на Юрія можна покластися та йому можна довіряти, – розповідає командир добровольчого формування Варвинської селищної територіальної громади Анатолій Дубчак.
Оцінюючи нинішній обсяг завдань і повноважень через призму свого досвіду роботи дільничним офіцером поліції, Юрій Борсук визнає: роботи стало більше, відповідальність зросла, але ж і повноваження розширилися. Адже  в обов’язки  поліцейського офіцера громади входить фактично весь спектр превентивних функцій поліції. Це контроль за безпекою дорожнього руху в громаді, профілактична та роз’яснювальна робота як з дорослим населенням, так і з дітьми.


- Як тільки нам потрібно, телефонуємо нашому поліцейському та запрошуємо в садочок, він проводить як консультації для вихователів, так і просвітницькі заходи для діток. Ось, не так давно в нас проходив тиждень безпеки дорожнього руху, де Юрій Миколайович роз’яснював діткам правила дорожнього руху. Наш поліцейський дуже добра та чуйна людина, – говорить директорка Варвинського закладу дошкільної освіти «Джерельце» Дарина Галушка.


Поліцейський офіцер громади переконаний, що вкрай важливо вибудувати довірливі відносини з усіма мешканцями громади. Тому він прагне знайти спільну мову і підхід до кожного.
- В нього одна з домінуючих рис — це доброта. Він дуже любить людей, любить життя, взагалі він по життю оптиміст. Юрій — це така людина, яка сердитись ні на кого не може, його дуже важко вивести з рівноваги. З нашим поліцейським офіцером громади у нас дуже гарне взаєморозуміння, повага один до одного. Взагалі, це людина толерантна, яка практично все може, все вміє, все робить безконфліктно, тому ми дуже раді, що в нашій громаді працює саме ця людина, – говорить голова Варвинської селищної територіальної громади Валентина Саверська-Лихошва.
Ритм роботи поліцейського офіцера громади залишає дуже мало часу для сім’ї, розваг, захоплень поза роботою абощо. Проте рідні Юрія Борсука до цього звикли і ставляться з розумінням. Дружина поліцейського Людмила переконує, що повністю підтримує вибір свого чоловіка. А донечка подружжя, 6-ти річна Поліна, вже мріє в майбутньому «стати як тато» - поліцейською.

 

Поліція Чернігівської області

Останні новини Чернігівщини

Дмитро Брижинський пояснив, чому не підтримав збільшення розміру компенсації перевізникам у Чернігові 19:49

Начальник Чернігівської МВА Дмитро Брижинський не підтримав пропозицію міськради збільшити щомісячну компенсацію перевізникам з шести до дев'яти мільйонів гривень.

Вітаємо спортсменів спортивного клубу "Чернігів-Щит" із вдалим виступом на чемпіонаті 15:30

У період з 25 до 28 квітня 2024 року в місті Біла Церква проходив Чемпіонат України з кікбоксингу WAKO серед дорослих.

Ангеліна Шепель встановила Національний рекорд у віковій категорії дівчата до 18 років 15:28

У Кам’янець-Подільську триває ІІ етап Кубку України з легкоатлетичних метань, всеукраїнські змагання з легкоатлетичних метань на честь Олімпійських Чемпіонів Ф.Мельник та А. Бондарчука.

Як ветеранам і цивільним порозумітися: запустили новий інформаційний проєкт

Як ветеранам і цивільним порозумітися: запустили новий інформаційний проєкт 15:12

Для ветеранів та цивільних запустили новий інформаційно-аналітичний проєкт “Спектри”, який сприятиме поверненню військових до цивільного життя.

З 1-2 травня частина громадського транспорту припиняє працювати. Начальник МВА блокує виплати перевізникам

З 1-2 травня частина громадського транспорту припиняє працювати. Начальник МВА блокує виплати перевізникам 13:49

Протягом 1-2 травня роботу громадського транспорту у Чернігові частково буде зупинено

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини