Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 30 квітня, 12:22:28

Обласна рада виділила додатково 2,8 мільйона гривень на екологічні заходи

04.07.2023   14:16Агенцiя

Чернігівська обласна рада погодила додатковий перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища на 2023 рік у сумі 2 млн 789 тис. грн.

За результатами прийнятих рішень, кошти будуть спрямовані на забезпечення екологічно безпечного збирання, перевезення, зберігання, оброблення, утилізації, видалення, знешкодження і захоронення непридатних до використання хімічних засобів захисту рослин (скорочено - ХЗЗР) та розроблення проєктів землеустрою щодо організації і встановлення меж територій об'єктів природно-заповідного фонду.

Як повідомили в обласній раді, заплановане вивезення на утилізацію 44,5 тон непридатних до використання ХЗЗР з території 10 територіальних громад області. Інша частина виділених коштів піде на встановлення меж територій меж восьми об'єктів ПЗФ: це - 4 гідрологічні заказники місцевого значення загальною площею 600 га та 4 ландшафтні заказники місцевого значення загальною площею 73,54 га.

Крім того, за рахунок коштів обласного фонду охорони навколишнього природного середовища буде профінансовано розробку й коригування регіонального плану управління відходами у зв'язку із набранням чинності в липні 2023 року нового Закону України «Про управління відходами» та прийняттям відповідних підзаконних нормативних актів, а також необхідністю доповнення його оновленими даними.

Час Чернігівський

Останні новини Чернігівщини

Корюківські поліцейські затримали чоловіка за підозрою у вбивстві знайомої жінки 10:54

Затриманому вже повідомили про підозру у скоєнні злочину. Зловмиснику загрожує позбавлення волі на строк до 15 років.

Завдяки міжнародному гранту у Варвинській громаді відремонтували шкільне укриття 10:31

Понад двісті учнів, які навчаються у Журавській школі Варвинської громади, вже користуються оновленим укриттям. Відремонтувати й облаштувати його за майже три мільйони гривень допоміг швейцарсько-український проєкт DECIDE.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:17

Протягом минулої доби зареєстровано 4 небезпечні події, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 2 пожежі. Внаслідок цих подій загинула 1 особа та 2 особи постраждали.

Прокуратура Чернігівщини на захисті земель оборони

Прокуратура Чернігівщини на захисті земель оборони 09:15

Господарським судом Чернігівської області задоволено позов обласної прокуратури в інтересах держави в особі Чернігівської ОДА до однієї з міських рад області про повернення земельної ділянки площею понад 35 га, в межах прикордонної смуги, скасування її державної реєстрації.

СБУ повідомила про підозру російському військовому, який під час окупації катував мешканців Чернігівщини 09:08

Співробітники СБУ встановили особу чергового російського окупанта, причетного до катувань мирних мешканців під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.