Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 3 травня, 22:38:38

Чернігівським рибоохоронним патрулем викрито порушника, який в період нересту незаконно наловив риби на понад 46 тис грн.

04.05.2023   12:00Агенцiя

Другого травня 2023 року Чернігівським рибоохоронним патрулем в ході спільного рибоохоронного рейду разом з представниками Сектору водної поліції ГУНП області на водоймах Чернігівського району викрито грубе порушення Правил рибальства.

На р. Десна, поблизу с. Киселівка Киселівської громади викрито порушника, який в період нересту в протизаконний спосіб - за допомогою сітки зяберної (одностінної) виловив майже 5 кг риби: плітка – 9 екз., плоскирка – 6 екз., карась сріблястий – 3 екз., окунь – 3 екз., білизна – 2 екз. та по 1 екз. синця і судака. Збитки, завдані рибному господарству України, склали 46 155 грн. Браконьєром виявився житель м. Чернігів.

На місце інциденту була викликана слідчо-оперативна група Чернігівського РУП ГУНП у Чернігівській області. Нацполіцією відомості про вчинене правопорушення внесені до єдиного реєстру досудових розслідувань.

На порушника складено адміністративний протокол за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справ будуть направлені до Чернігівського районного суду для винесення рішення про притягнення винної особи до відповідальності. Водні біоресурси та заборонене знаряддя лову вилучено.

Якщо ви стали свідком порушення Правил рибальства, незаконного придбання чи збуту водних біоресурсів або зберігання чи реалізації заборонених знарядь лову, прохання оперативно повідомляти на «гарячу лінію» Чернігівського рибоохоронного патруля (099) 112-13-44 (цілодобово).

Довідкова інформація:

З 1 квітня 2023 року на території Чернігівської області встановлено весняно-літню заборону на вилов водних біоресурсів. З більш детальною інформацією можна ознайомилися за посиланням. З 1 грудня 2022 року на території області діє заборона на лов раків, подробиці за посиланням.

 

Фото ілюстративне
Чернігівський рибоохоронний патруль

Останні новини Чернігівщини

«єВідновлення» в області: понад дві тисячі компенсацій за пошкоджене майно та 307 житлових сертифікатів 15:05

На Чернігівщині триває реалізація програми з надання компенсацій за пошкоджене та зруйноване житло «єВідновлення», яка стартувала майже рік тому. Про стан її реалізації говорили сьогодні на брифінгу в медіацентрі ОВА.

До 11 років позбавлення волі засуджено російського військовослужбовця, який стріляв у цивільних під час тимчасової окупації Чернігівщини 15:03

За публічного обвинувачення прокурорів Чернігівської обласної прокуратури Чернігівським районним судом у порядку спеціального судового розгляду визнано винним російського військовослужбовця у порушенні законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України). Його засуджено до 11 років позбавлення волі.

Дмитро Блауш: ці діти вчать інших не бути байдужими 15:01

Плетіння маскувальних сіток для бійців на передовій вже стало невід'ємною частиною життя для одинадцяти діток із Ріпок Чернігівського району.

 На Чернігівщині поліцейські затримали наркоторгівця з партією психотропів

На Чернігівщині поліцейські затримали наркоторгівця з партією психотропів 14:48

Слідчі Головного управління Нацполіції в області викрили у Чернігівському районі зловмисника, який систематично здійснював придбання та подальший збут особливо небезпечних психотропних речовин.

Ломако та Брижинський відмовляються коментувати умови домовленості про відновлення руху автобусів у Чернігові 14:44

В.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако та начальник Чернігівської МВА Дмитро Брижинський відмовляються коментувати умови домовленості про відновлення руху автобусів приватних перевізників у Чернігові.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини