Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 14:20:48

В Чернігові поліція роз’яснює людям похилого віку, як вберегтися від шахраїв

28.04.2023   09:54Агенцiя

Для максимального охоплення людей похилого віку інформацією про шахрайські схеми, співробітники Чернігівського районного управління поліції залучилися підтримкою відділення всеукраїнської благодійної організації "Турбота про літніх в Україні".

Зустріч на тему «Як не потрапити на гачок шахраїв» відбулася сьогодні в Чернігівському відділенні всеукраїнської благодійної організації "Турбота про літніх в Україні", де збираються волонтери, які допомагають літнім людям.


Мета зустрічі — максимальне поширення інформації про шахрайські схеми на території Чернігова. Дільничні офіцери поліції детально поінформували присутніх про найбільш поширені способи ошуканства та розповіли, як не потрапити на "гачок" аферистів.
Громадяни з цікавістю вислухали розповідь поліцейських, ставили їм уточнюючі запитання та ділилися історіями зі свого життя.
Директор відділення Людмила Жерносек зазначила, що подібні зустрічі дуже корисні для профілактики подібних злочинів і пообіцяла, що волонтери її організації донесуть цю інформацію до вразливого соціального прошарку суспільства - літніх людей, якими вони опікуються.
Також поліцейські роздали присутнім інформаційні листівки про види шахрайств.
Поліція звертається до громадян із закликом приділити увагу своїм родичам старшого покоління, які потенційно можуть стати жертвами шахраїв. Щоб ваші літні родичі не розгубилися у екстреній ситуації, недостатньо просто розказати їм про поширені шахрайські схеми. Складіть разом з ними покроковий план дій: що робити, якщо незнайомець телефонує або приходить додому та лякає нещастями.

 

Поліція Чернігівської області

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини