Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 23:55:41

Тепловізор, на який збирали кошти ніжинські діти, відправиться на Донецький напрямок

09.10.2022   09:51Агенцiя

Нині всі українці об'єдналися заради Перемоги. Свій внесок у спільну справу здійснюють і юні патріоти. Ніжинські діти також збирають кошти на ЗСУ.

Працюють групками або по одному.

Наприкінці серпня ніжинські ЗМІ розповіли про те, як в одному з мікрорайонів Ніжина – на Мигалівці – діти зробили імпровізований блокпост для збору коштів на потреби ЗСУ.

В такий спосіб юні патріоти назбирали майже 1700 гривень і у День Незалежності України передали військовим. Але ця сума була не останньою…

На черговій сесії, яка відбулася 29 серпня, Ніжинський міський голова Олександр Кодола відзначив Подяками юних волонтерів. За вагомий особистий внесок, високий патріотизм, волонтерську допомогу воїнам-захисникам Збройних Сил України було нагороджено:
Цокоту Вероніку,
Литвиненка Олександра,
Левченка Єгора,
Кіричанську Анастасію,
Литвиненка Богдана,
Плотник Єлизавету,
Дашка Ярослава,
Красновида Максима.

Прямо у сесійній залі діти передали військовим ще понад 3 тис. гривень. І це також була не остання сума, яку назбирала ця команда.

На сесії секретар міської ради Юрій Хоменко зауважив, що юним волонтерам обов'язково повідомлять і навіть покажуть, куди підуть зібрані ними гроші.

І ось ця мить настала: вчора, 4 жовтня, у Всіхсвятській церкві отець Сергій продемонстрував дітям тепловізор, який найближчим часом буде відправлений на Донецький напрямок фронту. Вартість пристрою складає 2 тисячі доларів.

У церкві до вказаної вище групи дітей приєдналися інші юні волонтери:
Діана Насібова,
Ярослав Лисивець
Сашко Кресан.

Діана щовихідних продає на ринку зроблені власноруч дитячі прикраси. Уявіть собі, ця дівчинка назбирала і передала для ЗСУ понад 42 тис гривень!
Ярослав і Сашко спочатку збирали кошти на імпровізованому блокпосту, біля «Учкудука», тепер взялися за виготовлення всіляких дрібничок. Їхній внесок у спільну справу — понад 10 тис гривень. Крім того, хлопці допомагають дорослим виготовляти окопні свічки.

Юні ніжинці дуже пишаються, що заробляють кошти для Збройних Сил України, хоча цей заробіток нелегкий. Діти витрачають на нього свій час, вкладають у поробки кошти батьків, інколи доводиться терпіти приниження, адже деякі дорослі їм дорікають, сварять. Приміром, дітки, які збирали гроші на Мигалівці, вислухали від одного таксиста нецензурну лайку. І таким людям анітрохи не соромно...

Отець Сергій щиро подякував хлопчикам і дівчаткам за ту благородну справу, якою вони займаються, батькам — за те, що підтримують своїх дітей. Зі слів священнослужителя, військові глибоко вдячні за будь-яку допомогу, що надають звичайні люди. А до речей, які передають їм діти, взагалі особливе — трепетне — відношення.

Аби продемонструвати, як працює тепловізор, отець Сергій запропонував спуститися у темний підвал. Кожний з присутніх отримав можливість потримати у руках і подивитися в «ту штуковіну». Так ось що воно за диво — той тепловізор!

Від імені захисників отець Сергій роздав юним волонтерам смаколики. Хто б міг подумати: дітлахи, які збирають чималі кошти для ЗСУ, щиро радіють звичайним солодощам! Картина — зворушлива, пробирає до сліз.

Юні волонтери заявили, що працюватимуть і далі. Нашим захисникам потрібен ще один тепловізор. Тепер вже на південь України.
«Діти та їхні вчинки надихають нас рухатись далі, до Перемоги. Інакше ми не можемо. Просто не маємо права», — підкреслив отець Сергій.

Ніжинська міська рада

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини