Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 18:10:16

На Чернігівщині поліція продовжує цикл профілактичних заходів з мінної безпеки

08.10.2022   20:20Агенцiя

Чергову лекцію на тему правил поведінки при виявленні підозрілих та вибухонебезпечних предметів ювенальні поліцейські Корюківського райвідділу поліції спільно з рятувальниками Державної служби з надзвичайних ситуацій провели для молодших школярів Менського освітнього закладу ім. Т. Шевченка.

Поліцейські та рятувальники розпочали спілкування з юними слухачами з нагадування про заборону відвідування лісів, яка продовжує діяти на всій території Чернігівщини. Ця вимога спричинена значним засміченням лісових масивів та їх околиць мінами, вибуховими пастками та нерозірваними боєприпасами.

Особливо актуальне застереження для тих місцевостей, які навесні зазнали тимчасової окупації російськими військами. А до них належить весь Корюківський район, тож, зокрема, і його Менська територіальна громада.

Поліцейські та рятувальники роз’яснили дітям, як слід поводитися у разі випадкового виявлення предметів, що викликають підозру або ж явно схожі на боєприпаси:

1) Заборонено торкатися знайденого предмета, пересувати його або робити з ним будь-які інші дії, особливо намагатися розібрати або знешкодити його.
2) Забороняється проводити будь-які роботи біля знайденого предмета, особливо ті, які можуть викликати навіть незначне коливання ґрунту.
3) Не можна користуватися запальничками, а також іншими джерелами відкритого вогню і предметами, які можуть його утворювати.
4) Не користуватися радіоелектронними пристроями (мобільними телефонами, пультами дистанційного керування, сигналізацією автомобілів тощо).
5) Забороняється заливати предмет рідинами, засипати ґрунтом, намагатися чимось накрити або здійснювати інші дії на нього: звукові, світлові, теплові, механічні та ін.
6) Не допускати скупчення людей безпосередньо поруч зі знайденим предметом.

ЩО РОБИТИ У РАЗІ ВИЯВЛЕННЯ ВИБУХОНЕБЕЗПЕЧНИХ ПРЕДМЕТІВ?

Зупиніться, нічого не чіпайте. Зберігайте спокій, уникайте паніки. Запам’ятайте місце виявлення предмета.
Попередьте про виявлений предмет осіб, які поруч.
Якщо ви або люди навколо виконують якісь роботи – негайно припиніть їх.
Відійдіть самі і відведіть людей поруч якнайдалі (не менше 100 м) від знайденого предмета. Водночас відходити необхідно тим самим маршрутом (бажано слід у слід), яким ви прийшли. Якщо відходить група людей, то рухатися необхідно колоною по одному й так само, слід у слід.
Повідомте про виявлення підозрілого предмета в правоохоронні органи і спеціальні служби за телефонами 101 зі 102 (пояснюйте без поспіху, чітко, обов’язково назвіть точну адресу або добре помітні орієнтири місця знаходження вибухонебезпечного предмета).
По можливості до прибуття правоохоронних органів або спеціальних служб слід вжити заходів щодо недопущення до небезпечної зони сторонніх людей.
Для закріплення засвоєного матеріалу гості провели з дітлахами гру: запропонували відгадати серію віршованих загадок, відповіді у кожній з яких прямо стосувалися мінної безпеки.
На звершення зустрічі ювенальні поліцейські роздали другокласникам друковані пам’ятки на тему зустрічі, порадивши їм і самим періодично перечитувати настанови та оновлювати знання з мінної безпеки, й обов’язково ознайомити з ними старших членів своїх родин.

Останні новини Чернігівщини

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці?

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці? 11:35

А ви знаєте, що в Україні понад 2,7 млн людей з інвалідністю? І лише 16% із них мають роботу. Невже так мало фахівців хочуть працювати? Певно, що ні. Одна із причин, що зупиняє людину з інвалідністю податися на вакансію - це відсутність належних умов для роботи.