Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 01:14:42

Чути та бути почутим: начальник ОВА дав відповіді на актуальні питання мешканців мікрорайону Боровиця

23.08.2022   18:34Агенцiя

Учора начальник ОВА В’ячеслав Чаус зустрівся з ініціативною групою мікрорайону Бобровиця, який дуже постраждав від російської агресії.

До розмови доєдналися і заступники начальника ОВА Костянтин Мегем та Дмитро Синенко, а також представники різних волонтерських організацій, які працюють зокрема і в зазначеній частині міста.

Проблем мешканці мікрорайону окреслили чимало. Та все ж зосередили увагу на тих, що продиктовані війною.

Детальніше у форматі «питання – відповіді».

- Де будівельні матеріали, на які держава виділила кошти?

Дивно, ба навіть абсурдно, але вони вже кілька тижнів лежать на складі та чекають поки Чернігівська міська рада, як і всі інші громади, їх забере та розподілить згідно з потребами мешканців, які вони заявляли. До слова, будматеріали з обласного центру забрав вже навіть Новгород-Сіверський.

- Чому не можна роздати наявний будматеріал відразу людям?

Бо саме місцеве самоврядування збирало потребу громадян та має зробити розподіл. Так це працює в кожній громаді. ОВА ж здійснила закупівлю за кошти з держбюджету. Такий механізм.

- Чому фонди дають допомогу (продуктові набори чи будматеріали) одним і тим же?

Фонди часто працюють самі по собі. Це волонтери, які найчастіше просто приїжджають у мікрорайон і роздають тим, хто прийшов. Вирішити це питання можна лише шляхом самоорганізації населення.

- Коли їздитимуть тролейбуси? 

Організація громадського транспорту в місті - компетенція профільного управління міської ради. Вже проклали нову лінію, тож днями транспорт відновить роботу.

- Коли буде електроенергія?

Станом на початок квітня близько 1,5 тисячі абонентів було без світла. Зараз - у межах 20. Працюємо далі. Довелося змінювати опори та тягнути нові лінії. На ці роботи держава виділила 50 млн гривень для всієї області. Скоро буде.

- Чому треба платити за доставку газу до зруйнованого будинку, у якому ніхто не живе?

Цього робити не треба за умови, що абонент написав заяву та доповнив її відповідним документом, що засвідчує непридатність житла. Якщо навіть за таких умов надходять платіжки - готуйте колективне звернення. Будемо розбиратися.

- Коли буде асфальт на вулицях мікрорайону?

ОВА погоджує переліки на ремонт доріг, що подаються органами місцевого самоврядування. По Чернігову такий перелік був оперативно погоджений.

- Чому коробки з гумдопомогою були відкритими? (відповіли волонтери, які цю допомогу знайшли у відповідних фондах)

Продовольчі пакети містили вироби з борошна, які за час, поки допомога доїхала (близько місяця) зіпсувалися. Лаваш з цвіллю вилучили, натомість доформували коробки іншими продуктами, які надійшли від інших фондів. Цим можна пояснити і подекуди трохи відмінний вміст пакунків.

За результатами зустрічі заступники начальника ОВА отримали доручення. Також визначено контактну особу з ініціативної групи для подальшої ефективної комунікації.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини