Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 10:37:16

Порушник з Менщини за незаконно виловлені 10 кг риби сплатить понад 230 тис. грн

12.08.2022   09:33Агенцiя

11 серпня 2022 року Чернігівським рибоохоронним патрулем в ході спільного рибоохоронного рейду з працівниками ГУНП у Чернігівській області на водоймах Корюківського району викрито грубе порушення Правил рибальства.

На р. Десна, поблизу с. Макошине Менської громади місцевий житель ловив рибу за допомогою 4 од. заборонених знарядь лову - сіток зяберних (одностінних). В протизаконний спосіб порушник добув майже 10 кг риби: по 44 екз. плоскирки і плітки, ляща – 18 екз., окуня – 9 екз., йоржа звичайного – 8 екз., карася сріблястого – 7 екз., білизни – 6 екз., синця – 4 екз., та по 1 екз. судака, лина і щуки. Збитки, завдані рибному господарству України, склали 232 118 грн.

На місце вчинення правопорушення була викликана слідчо-оперативна група ВП № 1 Корюківського РВП ГУНП у Чернігівській області. Нацполіцією відомості про вчинене правопорушення внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

На порушника складено адміністративний протокол за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справи будуть направлені до Менського районного суду для винесення рішення про притягнення винної особи до відповідальності. Водні біоресурси та заборонені знаряддя лову вилучено.

Довідкова інформація:
З 1 серпня до 20 вересня 2022 року (включно) діє заборона на будь-який вилов раків у рибогосподарських водних об’єктах Чернігівської області. За недотримання заборони порушнику доведеться сплатити збитки у розмірі 3 332 грн за кожен незаконно добутий екземпляр рака та штраф – до 680 грн.

Останні новини Чернігівщини

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців 08:37

У рамках державної програми «єВідновлення» компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців.

16 квітня: цей день в Україні і світі

16 квітня: цей день в Україні і світі 08:32

ДЕНЬ 783 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 783 RUSSIAN AGRESSION

Прокуратура на захисті інтересів держави у сфері охорони і збереження територій та об’єктів природно-заповідного фонду в умовах воєнного стану 17:11

Козелецькою окружною прокуратурою встановлено порушення інтересів держави під час використання земель природно-заповідного та лісового фондів, а саме земель регіонального ландшафтного парку «Міжрічинський», який є одним із найбільших природних парків України за площею – майже 79 тис. га та розташований на півночі країни між річками Дніпром та Десною на території Чернігівської області.

Ритм сучасності — проєкт “Jazz-Куліса” 17:07

13 квітня 2024 року бенд “BissQuit” знову зустрівся з шанувальниками джазу в межах проєкту “Jazz-Куліса”. В єдиному творчому просторі — на сцені Чернігівського обласного філармонійного центру — музиканти і глядачі разом поринули в атмосферу музики, що вивільняє зазвичай втаємничені емоції в кожного причетного до неї.

Презентація монографій, присвячених історії Батурина і Глухова 16:47

11 квітня у читальному залі Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових у межах чергового засідання клубу «Краєзнавець» відбулася презентація монографій, присвячених історії двох столиць часів Гетьманщини – Батурина і Глухова.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини