Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 13:10:47

"Відчув біль в ногах, кликав друга, але він лише стогнав", - історія чернігівця, який дивом вижив під час обстрілу

06.06.2022   09:40Агенцiя

Це вулиця Чорновола у Чернігові. Богдан вперше прийшов на місце, де 17 березня потрапив під обстріл рашистів касетними снарядами.

На серці боляче, бо тут хлопець втратив друга, а сам отримав важке поранення. Того трагічного дня вони йшли за продуктами.

"Коли все втихло я перевернувся на спину. Побачив на лівій нозі кров, на правій теж кров. Руки цілі. Подивився по сторонах і побачив ззаду друга Сєву. Він лежав на спині. Я його кликав, але він стонав",  - згадує Богдан.

Пораненого хлопця вдалося вчасно доправити в лікарню, а згодом перевезти у столицю. Богдан переніс велику кількість операцій і вже ходить на милицях. Попереду ще не один місяць реабілітації. Мати хлопця каже, що син вже має три дати народження. 

"Це третій день народження Богдана. Чому? Бо 1 - він народився, 2 - бог дав шанс йому жити після лейкозу, ну і це вже 3. Тепер має жити", - каже Поліна, мати Богдана.

Батько Богдана, відомий журналіст Олександр Назаренко, вважає, що загарбники, обстрілюючи житлові квартали Чернігова, намагалися залякати і змусити його захисників здатися. Але місто та чернігівці не скорилися. 

"Били навмання, посіяти паніку, страх, шоб не було опору. Це їм не вдалося. В цьому є малесенька заслуга сина. Він патріот і пишаюся, що він мужньо все переносить", - розповідає Олександр Назаренко.

Богдан хоче швидше відновити скалічену уламками снаряда ногу. Він безмежно вдячний тим, хто допоміг йому в тяжкий момент: чернігівським і київським медикам, волонтерам, друзям, рідним. А ще хлопець хоче знайти людей, які першими прийшли йому на допомогу.

"Хочеться знайти цих людей і віддячити", - каже хлопець.

Час Чернігівський

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини