Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 05:07:17

У Куликівській громаді розміновують території раніше звільненні від російських загарбників

12.04.2022   13:59Агенцiя

Села, дороги, підприємства, поля, лісопосадки та інші території де були російські окупанти в Куликівській громаді розміновують вибухотехніки.

 Про це повідомила Юлія Постернак, Куликівський селищний голова, яка звернулась до мешканців громади бути максимально обережними та повідомляти про небезпечні предмети.

“Наразі активна фаза розмінування окупованих територій та ділянок активних бойових дій. У громаді також працює група по виявленню небезпечних снарядів. Робота триває вже 3 дні та ділянок розмінування. Для постраждалих населених пунктів замовили будматеріали. З 11 квітня працюватиме комісія по виявленню руйнування та підрахунку збитків від наслідків бойових дій”, - говорить Юлія Постернак.

Очільниця громади розповідає, що в селах та містечку мешканці повертаються до нормального життя. Відновлюють роботу магазини, АЗС, пошта та починають працювати фермери. В магазинах зростає асортимент товарів, які через ускладнену логістику та дороге пальне теж здорожчали.

“Ми реєструємо внутрішньо переміщених осіб у нашому ЦНАПі та відділені соціального захисту населення. Вже завершили опалювальний сезон. Також, плануємо провести весняні толоки, але після того, як розв'яжемо питання безпеки в громаді”, - ділиться Юлія Постернак.

На місцевій АЗС з’явилось пальне, поки в обмеженій кількості, але його достатньо для нагальних потреб. Відділення Нової пошти працюватиме за умови прямого і зручного сполучення з обласним центром. В громаді поки ще діятиме комендантська година і необхідно дотримуватись світломаскування.

“Громади Чернігівщини оговтуються від окупації. Сьогодні забезпечують гуманітарні потреби місцевого населення та переселенців. Надалі стоїть важливе завдання відновлення зруйнованої інфраструктури та підтримки роботи бізнесу. Це важлива складова економічної стабільності не лише окремих громад, а й всієї країни”, - наголосила Ірина Кудрик, керівниця Регіонального офісу “U-LEAD з Європою” в Чернігівській області.

Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» спільно фінансується ЄС та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Швецією, Данією, Естонією та Словенією для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування. U-LEAD сприяє прозорому, підзвітному та багаторівневому управлінню в Україні, яке відповідає на потреби громадян, та розширює можливості громад.

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини