Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 11:14:49

Владислав Атрошенко: батькам треба ретельно пропрацювати з дітьми алгоритм дій на випадок надзвичайних ситуацій

15.02.2022   16:09Агенцiя

Сьогодні, 15 лютого, на розширеній нараді міського голови з керівниками структурних підрозділів та комунальних підприємств чернігівський міський голова Владислав Атрошенко доручив начальнику Управління освіти Василю Білогурі через педагогічні колективи донести до батьків інформацію про необхідність узгодження, кожному зі своїми дітьми, алгоритмів дій на випадок надзвичайної ситуації.

    - Це не повинно посилювати жодних панічних настроїв, проте слід скласти детальний план дій на випадок будь-яких надзвичайних подій. Наприклад, повідомлень про мінування навчальних закладів тощо. Батьки мають ретельно проговорити зі своїми дітьми яким чином вони будуть забирати їх зі школи. Все це має бути опрацьовано індивідуально. Якщо в сім'ї є машина, то з дитиною заздалегідь треба домовитись, у якому конкретно місці її заберуть зі школи. Наприклад, при повідомленні про мінування навчального закладу, діти масово виходять на вулицю, що спричиняє певну тисняву. Тому краще забирати дитину трохи далі від школи - метрів за 100-200. Якщо ж у сім'ї немає авта, то все одно батьки мають обговорити, у якому саме місці вони зустрінуться з дитиною. Щоб у випадку, якщо надійде сигнал евакуації, діти знали, що робити й куди йти, і батьки знали де місце зустрічі. І це стосується не тільки "телефонних мінувань", а й будь-яких інших надзвичайних ситуацій. Наприклад, слід розробити план дій на випадок відсутності мобільного зв'язку. Батьки мають індивідуально узгодити з дітьми, що треба робити в такому випадку. Зайвим це точно не буде. Адже пропрацьованість таких моментів дозволить бути більш спокійнішими у випадку виникнення різного роду непередбачуваних ситуацій. Менше нервів і батькам, і дітям, - наголосив міський голова.

 

Прес-служба Чернігівської міської ради
 

Останні новини Чернігівщини

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність, коли 30 березня 2023 року знімальній групі місцевого телеканалу “Дитинець” бізнесмен та екскандидат у депутати Сергій Берестовий зламав камеру та перешкоджав проводити зйомку.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.

Станція технічного обслуговування "GARAGE" у Чернігові 09:38

Завдяки програмі «Власна справа» урядового проєкту єРобота тисячі українців вже здійснили свої мрії про власний бізнес. Ми радіємо кожній новій підприємницькій ініціативі і пишаємося кожним грантером.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:23

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди, 2 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій 2 особи постраждали.

Рух автотранспорту по вулиці Любецькій планують відкрити у травні 09:11

Виконавчий комітет Чернігівської міської ради на засіданні 24 квітня погодив дозвіл на продовження перекриття вул. Любецької від Ріпкинської до Широкої до 31 травня 2024 року.