Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 17:31:51

Ладанська громада зекономила на опаленні 5 мільйонів гривень

11.02.2022   16:32Агенцiя

Ладанська територіальна громада від початку опалювального сезону зекономила на опаленні 5 мільйонів гривень: орієнтована вартість плати за газ, враховуючи підняття тарифу, досягала 9 мільйонів гривень, нині – планують витратити 3,5 мільйони, повідомляє Gorod.cn із посиланням на газету «ГАРТ».

Досягти економії в Ладанській тергромаді вдалося завдяки переходу на твердопаливні котли.

Такі встановили в більшості закладів бюджетної сфери: в приміщеннях Центру первинної медико-санітарної допомоги, приміщенні «швидкої» допомоги, школи мистецтв, Центру надання соціальних послуг.

«Мої колеги скаржаться, що в приміщенні жарко, просять врегулювати температуру за допомогою спеціальних термодатчиків на батареях опалення. Минулого року температура була не вище 17 градусів», - розповів директор Ладанського центру первинної медико-санітарної допомоги Олег Кашмире.

В листопаді та грудні минулого року за опалення газом тут заплатили 370 тисяч гривень, за аналогічний період – 187 тисяч гривень за тверде паливо.

На тверде паливо в Ладанській громаді вирішили перейти після того як почули про нові тарифи на газопостачання. З цією метою запросили спеціалістів для консультації, почали шукати інвестиційну програму і фірму, яка потенційно готова побудувати твердопаливні котельні та в наслідку надавала послуги із постачання тепла.

«Вийшли на товариство «Тригран компані», підписали з ними меморандум про співпрацю. Будівництво тривало 2 місяці. Одна котельня – модульна, яку побудували із нуля із металічних конструкцій, другу – переобладнали із підсобного приміщення. В кожній – по два твердопаливні котли», - розповів голова Ладанської тергромади Роман Ювченко.

Він також додав, за попередніми підрахунками загальна сума витрат становитиме для громади складе 3-3,5 млн гривень, із газопостачанням вона була би в межах 9 мільйонів.

«Економія очевидна – 5 мільйонів. Ці кошти ми спрямуємо на благоустрій громади», - сказав Роман Ювченко.

Дрова та пелети закупає фірма, яка обслуговує котельня. Вона також співпрацює із КП «Ладан-Послуга» та використовує для опалення аварійні дерева.

В громаді також планують відмовитися від централізованого опалення та шукати якісну альтернативу.


http://priluki.city

Останні новини Чернігівщини

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині 16:45

Наприкінці минулого року в новозбудованому готелі «Reikartz Nizhyn» («Optima Collection» Ніжин), що розташований на в’їзді в місто, біля центрального вокзалу та основних транспортних розв’язок, відкрився новий ресторан «Родинне Древо».

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції…

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції… 16:38

Комп’ютер, монітор, офісне крісло, термінал, мобільний телефон, настільна лампа – майже в 70 тис. грн обійшлося робоче місце для завідувача складу СТОВ «Батьківщина» (сел.Срібне)

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини