Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 09:10:13

Відсутність газу для опалення восьми бюджетних закладів у Чернігові класифікована як надзвичайний стан

12.10.2021   08:14Агенцiя

Щодо бюджетних закладів, які використовують природний газ самостійно.

За результатами селекторної наради, яку провів 8 жовтня профільний міністр за участю голови НАК «Нафтогаз» і керівників державних адміністрацій та громад, визначена процедура, за якою рекомендовано діяти територіальним громадам.

11 жовтня, у Чернігові ці рекомендації виконані. А саме, міська Комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій прийняла рішення, яким неможливість початку опалювального сезону у восьми бюджетних закладах міста через відсутність природного газу класифікована як надзвичайний стан. Обіцяно, що НАК «Нафтогаз» після цього забезпечить необхідні ліміти газу. Про це на засіданні комісії проінформував заступник чернігівського міського голови Віктор Геращенко.

У Чернігові в групі бюджетних закладів, які мають окремі газові котельні або побутові котли і тому мають купувати газ окремо - Територіальний центр соціального обслуговування Новозаводського району м. Чернігова, КНП «Сімейна поліклініка» (на Рокоссовського, 47), КНП «Міський стоматологічний центр», Центр туристсько-оздоровчої та виховної роботи з дітьми та молоддю, дві бібліотечних філії та дитсадок №66. Останній з цих об'єктів є найбільш вразливим, тому його котельню для убезпечення в майбутньому від подібних ситуацій зараз юридично передають з відання управління освіти в цілісний майновий комплекс, який орендує в міста і для якого закупає газ АТ ОТКЕ.

Для більшості ж чернігівців - тобто всіх споживачів теплової енергії, підключених у нашому місті до централізованого опалення - опалювальний сезон, відповідно до розпорядження міського голови, розпочинається з сьогоднішнього дня. Тепло вмикають для 1284 житлових будинків, 52 дитсадків, 32 шкіл, 9 лікарень та інших об'єктів. Комфортніше в них має стати вже протягом доби.

Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:24

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 26 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 2 особи постраждали.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту

Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту 10:22

Впродовж минулої доби у Чернігівській області сталися дві дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв мототранспорту, в результаті яких двоє людей загинуло та двоє зазнали травм.

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою 10:13

Навіть у період воєнного стану на Чернігівщині є роботодавці, які пропонують роботу з гідною зарплатою. Кому і скільки готові платити?

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини