Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 14:55:39

У Чернігові поліцейські виявили та знищили незаконний посів наркомістких рослин

11.10.2021   09:10Агенцiя

Дізнавач Чернігівського райуправління поліції спільно зі співробітниками регіонального Управління боротьби з наркозлочинністю сьогодні провів санкціонований обшук у приватному помешканні в середмісті Чернігова.

Поліцейські вилучили близько 50 кг рослинної сировини та інші речові докази.

Обшук відбувся в рамках розслідування кримінального провадження, відкритого за ознаками злочину, передбаченого статтею 310 Кримінального кодексу України (посів або вирощування снотворного маку чи конопель).

В ході слідчої дії поліцейські встановили, що 49-річний чернігівець у дворі свого помешкання культивував рослини, зовні схожі на коноплі. Стан рослин справляє однозначне враження, що за ними дбайливо доглядали. Загальна маса вилученої рослинної сировини склала майже 50 кілограмів.

Крім цього, поліцейські виявили та вилучили низку дрібних пакетів з розфасованою наркотичною речовиною рослинного походження, поліетиленовий пакет з білою кристалічною речовиною (солі Alfa PVP), пластикові ємності та коробки з залишками наркомісткої речовини, інші речові докази.

Все вилучене направлено на експертне дослідження.

Наразі тривають слідчі дії, за результатами проведення яких буде вирішено питання про повідомлення господарю помешкання про підозри за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених статтями 309 та 310 Кримінального кодексу України. Згідно з нормами тяжчої з них, за незаконне виготовлення чи зберігання наркотичних засобів, психотропних речовин чи їх аналогів без мети збуту (стаття 309 ККУ) передбачено штраф у сумі від 17000 до 51000 гривень, виправні роботи, піврічний арешт чи навіть до п’яти років обмеження волі.

Сектор комунікації
поліції Чернігівської області

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини