Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 01:45:38

Ножі, балончики і зброя: в Чернігівській області у вересні намагались пронести до судів більше сотні небезпечних предметів

07.10.2021   12:37Агенцiя

Упродовж вересня в 17 установах системи правосуддя, охорону яких забезпечують співробітники Служби судової охорони Чернігівщини, відбулося 6263 тис судових засідань. Під час 7 з них вживалися посилені заходи безпеки. Загалом через пункти пропуску на об’єктах охорони пройшло 13888 громадян. В ході несення служби судовими охоронцями попереджено пронесення 107 заборонених предметів.

Про це йшлося на нараді щодо підбиття підсумків діяльності Територіального управління Служби судової охорони у Чернігівській області.
Правила відвідування судів містять визначений перелік предметів, заборонених до пронесення. Це потенційно небезпечні речі, застосування яких може заподіяти шкоду людям і майну.
Так, у вересні завдяки пильності судових охоронців було припинено 107 спроб пронесення таких предметів. Це майже вдвічі більше ніж у серпні.
Найчастіше виявлялись ножі – 55 одиниць.
Серед інших предметів:
•    1 пристрій для відстрілу патронів, споряджених гумовими кулями;
•    балончиків, споряджених речовиною сльозогінної та дратівної дії – 21 одиницю;
•    ножиць, викруток або аналогічних загострених предметів – 13 одиниць.
Найбільше заборонених речей виявлено у Деснянському районному та Чернігівському окружному адміністративному судах – 24 та 20 одиниць відповідно. По 17 предметів - у Новозаводському та Чернігівському районному судах.
Нагадуємо, до приміщень судів не дозволено пропускати осіб, які при собі мають боєприпаси, вогнепальну, газову зброю, пристрої для відстрілу патронів, споряджені гумовими чи аналогічними за своїми властивостями метальними снарядами несмертельної дії, балончики з речовиною сльозоточивої (або дратівної) дії, наркотичними, легкозаймистими, вибухонебезпечними, радіоактивними та отруйними речовинами, колючо-ріжучими предметами. Крім того, діє заборона на вхід з великогабаритними речами та тваринами.
Перед відвідуванням установ системи правосуддя просимо громадян не брати із собою перелічені предмети. А у разі наявності, залишати їх у спеціально облаштованих скриньках.
 
Прессекретар ТУ ССО у Чернігівській області
Наталія Свириденко

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини