Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 07:37:12

У Чернігові відкриють ще два пункти масової вакцинації населення

05.07.2021   14:06Агенцiя

Про це повідомив генеральний директор Чернігівської міської лікарні №2 Владислав Кухар на брифінгу, який відбувся в Чернігівській міській раді 5 липня.

На заході були присутні й представники підприємств, які вже провели вакцинацію завдяки програмі Дія – це керівник готелю «Reikartz  Чернігів» Андрій Шпак, представник компанії «Send Pulse» Олександр Рись і директор Чернігівської ТЕЦ Олексій Щербина (колектив ТЕЦ ще не вакцинувався, а готель та Сенд Пульс - так). Також присутніми були представники двох ТРЦ – «ЦУМ» та «Голлівуд».

За словами Владислава Кухаря, на сьогоднішній день прийняте рішення про відкриття додаткових двох пунктів масової вакцинації населення у двох найбільших чернігівських торгово-розважальних центрах: у "ЦУМі" та "Голлівуд".

- Головна мета - максимально наблизити надання медичної допомоги з вакцинації для населення, у тому числі для мешканців віддалених районів Чернігова, які отримали б можливість зручно добратися до центрів вакцинації.

Також хотілося б закликати керівників всіх підприємств міста Чернігова скористатися можливістю щодо подання своєї заявки на ресурс Дія задля того, щоб Міністерство охорони здоров’я України врахувало ці заявки і надало нам можливість включити підприємства у графік вакцинації для проведення щеплень за місцем роботи. Це зручно і для працівників, і для керівників. Тому бажано, щоб якомога більше підприємств міста скористалися такою можливістю, - зауважив він.

Відкриття центрів вакцинації у двох ТРЦ, які будуть працювати у вихідні, дають надію, що кількість вакцинованих чернігівців збільшиться. Крім того, якщо будуть бажаючі вакцинуватися у цих пунктах у робочі дні, то це питання також розглядатиметься.

Владислав Кухар нагадав, що в усіх поліклініках міста на сьогоднішній день працюють кабінети, у яких можна зробити щеплення. У першому корпусі другої міської лікарні працює два кабінети щеплення, у другому корпусі лікарні також два. У четвертій лікарні – один. І у поліклініці третьої лікарні теж працює кабінет вакцинації.

Крім того, у місті працює шість виїзних бригад, які проводять щеплення у трудових колективах. Маломобільні групи населення обслуговуються на дому.

- Всі маломобільні групи населення, які бажають отримати щеплення на дому, можуть звертатись до свого сімейного лікаря або на ресурс Дія. Зараз проводиться дуже велика робота, більше 100 медичних працівників вже третій місяць працюють за планом виконання щеплень, - додав керівник другої міської лікарні.

За словами представниці ТРЦ «ЦУМ», пункт вакцинації у закладі розташовуватиметься на 1-му поверсі, відведена площа - 160 м2, забезпечена всіма необхідними засобами, зручна навігаційна система, інтернет тощо. Вакцинацію у цьому ТРЦ сподіваються розпочати вже з цієї суботи, 10 липня.

У ТРЦ «Голлівуд» локація для проведення щеплень теж буде розташована на 1-му поверсі, біля сцени, площа - 220 м2, забезпечена необхідними засобами.

- Відкриття додаткових пунктів вакцинації збільшить кількість вакцинованих і знизить кількість захворюваності, - зазначив Владислав Кухар.

Представники чернігівських підприємств, працівники яких вакцинувалися, теж закликали чернігівців вакцинуватися і бути соціально відповідальними.

Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини