Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Понеділок, 29 квітня, 17:29:43

Роз’яснювальну роботу щодо профілактики отруєння бджіл провели фахівці Держпродспоживслужби

06.02.2021   10:22Агенцiя

Напередодні початку весняно-польових робіт фахівці територіальних підрозділів Держпродспоживслужби проводять активну роз’яснювальну роботу з аграріями і власниками пасік, щоб попередити отруєння бджіл внаслідок застосування пестицидів та агрохімікатів.

Зокрема, на численні прохання бджолярів Варвинщини спеціалісти територіального управління Держпродспоживслужби організували і провели онлайн-нараду, до участі у якій запросили як пасічників, так і представників сільськогосподарських підприємств та органів місцевого самоврядування.

Фахівці надали роз’яснення щодо  законодавчих вимог, зокрема обов’язкового дотримання законів України «Про бджільництво», «Про захист рослин», «Про пестициди і агрохімікати». Висловлювались сподівання на діалог, співпрацю і  партнерське взаєморозуміння  між товаровиробниками та бджолярами,  щоб навесні  уникнути випадків загибелі бджіл через застосування аграріями засобів захисту рослин.

Під час онлайн-зустрічі також йшлося про порядок реєстрації і розміщення пасік, проведення сезонної диспансеризації, епізоотичного і клінічного обстеження бджолосімей та здійснення лабораторних досліджень зразків на хвороби бджіл.

У свою чергу пасічники висловили пропозицію щодо створення постійно діючої на базі Варвинської ОТГ  комісії з питань бджільництва.

Останні новини Чернігівщини

Троє ветеранів з Чернігівщини перемогли у конкурсі Варто: скільки грошей їм вдасться залучити в громади 12:24

3 ветеранських бізнеси з Чернігівщини перемогли у конкурсі фінансування “Варто почати власну справу” від Українського ветеранського фонду. Переможців обирала незалежна експертна комісія.

“Музичний всесвіт Ференца Ліста” 12:19

Відомі українські піаністи Аліна Романова і Артем Ляхович 28 квітня 2024 року продемонстрували чернігівський публіці “Музичний всесвіт Ференца Ліста”.

 Наша потреба – це розвиток і відбудова, – Олена Швидка

Наша потреба – це розвиток і відбудова, – Олена Швидка 12:14

Нагальними потребами деокупованих громад є розвиток і відбудова. Так вважає сільська голова села Іванівка Чернігівської обл. Олена Швидка.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:39

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 2 пожежі та 1 випадок загибелі на водних об'єктах. Внаслідок цих подій загинула 1 особа.

Чернігівські поліцейські розслідують кримінальне провадження за фактом браконьєрського вилову риби під час нересту 08:52

26 квітня в Менській громаді співробітники водної поліції разом з рибоохоронним патрулем виявили рибалку, який поблизу села Миколаївка ловив рибу забороненими знаряддями – зяберними сітками.