Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 06:16:20

У Чернігові визначені об’єкти комунальної власності міста для приватизації у 2021 році

14.01.2021   09:00Агенцiя

Про плани на 2021 рік щодо приватизації об’єктів комунальної власності територіальної громади м. Чернігова доповів голова Фонду комунального майна Чернігівської міської ради Олексій Єпінін на щотижневій розширеній нараді 12 січня.

Він проінформував: відповідно до рішення Чернігівської міської ради «Про затвердження переліків об’єктів комунальної власності територіальної громади м. Чернігова, що підлягають приватизації (№ 3/VIII-12 від 24 грудня 2020 р.) на цей рік в перелік включені вісім приміщень у п’яти будівлях. Одине з них приватизуватиметься шляхом викупу, інші – шляхом продажу на аукціоні. Це нежитлові приміщення за адресами: вул. Любецька, 28б, вул. Серьожнікова, 6а, вул. Старостриженська, 7, вул. Захисників України, 7б та 7б-1, вул. Шевченка, 27-1.

Крім того, протягом року додатково будуть розглянуті та виставлені на приватизацію ті приміщення, які вільні або орендна плата за які недостатньо висока для того, щоб їх утримувати. Загальний план надходжень до міського бюджету на 2021 рік за рахунок продажу цього майна - 5 млн грн.

Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко поцікавився, яка причина продажу цього майна і чому його не виставляли на продаж раніше.

За словами Олексія Єпініна, причина - перш за все, незадовільний стан приміщень, а також те, що ці об’єкти вільні від орендарів. Проводити ремонт і в подальшому утримувати ці об’єкти - економічно недоцільно. Минулого року ці приміщення ще були в оренді.

- Станом на сьогодні таких приміщень, вільних від орендарів та можливих для приватизації, практично вже не залишилось у місті. За останні чотири роки було приватизовано 53 об’єкти, з них 25 підвалів на суму 35 млн грн, - повідомив він.

Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:24

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 26 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 2 особи постраждали.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту

Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту 10:22

Впродовж минулої доби у Чернігівській області сталися дві дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв мототранспорту, в результаті яких двоє людей загинуло та двоє зазнали травм.

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою 10:13

Навіть у період воєнного стану на Чернігівщині є роботодавці, які пропонують роботу з гідною зарплатою. Кому і скільки готові платити?

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини