Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 21:16:43

Голова ОДА вимагає налагодити якість інформаційного обміну правоохоронних та контролюючих органів у боротьбі з нелегальними рубками лісів

12.12.2020   09:45Агенцiя

Голова Чернігівської облдержадміністрації Анна Коваленко підписала розпорядження про внесення змін до штабу з координації роботи з протидії незаконним рубкам лісів та діяльності нелегальних деревообробних пунктів на території області. Дієвість штабу підсилена представниками правоохоронних органів, включених до його складу.

10 грудня Анна Коваленко провела перше засідання оновленого штабу, в ході якого розглянуті звіти контролюючих органів щодо боротьби з нелегальним обігом деревини та порушеннями законодавства у сфері лісокористування за підсумками року.

Так, за результатами проведених перевірок Державною екологічною інспекцією в області цьогоріч до правоохоронних органів передано 30 справ щодо виявлених правопорушень з незаконної порубки лісу. За 17 з них відкрито кримінальні провадження. Розраховані збитки становлять понад 18,6 мільйонів гривень.

Державною лісовою охороною Чернігівського обласного управління лісового та мисливського господарства упродовж року виявлено 25 випадків незаконних рубок загальним об’ємом 84,7 кубічних метрів. Шкода, завдана лісовому господарству, склала більше 438 тисяч гривень, з яких 6,6 тисяч гривень сплачено добровільно. Крім того, складено 15 протоколів про порушення лісового законодавства на суму понад 7 тисяч гривень. У 16 випадках матеріали передано до правоохоронних органів.

Працівниками комунального підприємства «Чернігіоблагроліс» Чернігівської обласної ради виявлено 27 випадків незаконних рубок загальним об’ємом 428,43 кубічних метрів. При цьому завдана шкода становить майже 5 мільйонів гривень. За всіма правопорушеннями справи передані до правоохоронних органів.

За 10 місяців підрозділами Головного управління Національної поліції в області до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості та розпочато досудове розслідування по 109 кримінальним провадженням за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого статтею 246 Кримінального кодексу України «Незаконна порубка лісу», за якими двом особам повідомлено про підозру; 2 кримінальні провадження з угодою про визнання винуватості направлено до суду; закрито 18 кримінальних провадження (за відсутністю складу або події злочину); по інших – досудове розслідування триває.

Підсумовуючи результати обговорення проведеної в області роботи щодо боротьби з нелегальним обігом деревини, Анна Коваленко наголосила на необхідності посилення співпраці та консолідації зусиль правоохоронних і контролюючих органів, зокрема для підвищення рівня виявлення порушень у сфері лісокористування та притягнення до відповідальності винних осіб.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини