Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 23:08:22

До 20 грудня в Чернігові ще можна безкоштовно чіпувати тварин завдяки проекту Бюджету участі

09.12.2020   14:55Агенцiя

Міське комунальне підприємство «Ветеринарно-стерилізаційний центр «Крок до тварин» нагадує чернігівцям про те, що цього року ним виконується проект-переможець Бюджету участі з безкоштовного чіпування собак та котів, у тому числі домашніх.

Чіпування дозволяє ідентифікувати тварину і швидко знайти господаря у випадку, якщо тварина загубилася/втекла/була викрадена, але потім сторонні люди знайшли її на вулиці. Так ви даєте собі додатковий шанс повернути свого чотирилапого друга додому.

У ВСЦ «Крок до тварин» відзначають, що ідея чіпування тварин, на жаль, поки що сприймається чернігівцями не завжди позитивно. За цей рік тут чіпували лише тритину домашніх тварин з запланованих, і лише дві третини безпритульних.

Як прокоментувала ситуацію керівниця центру Тетяна Діденко, коли автори писали цей проект, то розраховували на свідомість власників і кураторів безпритульних чотирилапих.

- Але виявилося, що власники бояться якогось химерного податку, а по факту банально бояться відповідальності. Чого бояться і чому не чіпують тварин куратори - взагалі загадка, адже саме завдяки чіпуванню можна хоч якось проконтролювати тих, кому вони прилаштовують тварин, - зазначила вона. – Але, незважаючи ні на що, ми хочемо подякувати власникам і кураторам, які чіпували своїх тварин. І всім, хто голосував за проєкт і розуміє необхідність таких заходів.

Вона додала, що реєстрація тварин у місті рано чи пізно все одно стане обов'язковою – адже відповідальність за істоту, яку ти береш додому, має бути. Але тоді чіпування вже може стати платним.

Запис за телефоном 063-5736020.

Для перетримок та родин з великою кількістю тварин можливе чіпування вдома.

Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.