Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 09:04:46

У Чернігові помолилися за загиблого у листопаді Героя та всіх Захисників України

04.12.2020   09:17Агенцiя

3 грудня, традиційно у перший четвер місяця, в Чернігові у Козацькому кафедральному соборі святої великомучениці Катерини Православної церкви України проведено панахиду за воїном, який у ЛИСТОПАДІ 2020 року віддав своє життя за нашу країну, а також всіх загиблих в боях за незалежність України.

Тетяна МИРГОРОДСЬКА, волонтерка і громадська діячка, журналістка, розповіла про загиблого Героя:

«В’ячеслав Мінкін, старший солдат, старший стрілець 72-ї окремої механізованої бригади імені Чорних Запорожців, народився 1989 року в Києві, однак у 2002-му переїхав до Фастова. Померла мама, тож їх із сестрою виховувала бабуся.

Закінчивши школу, В’ячеслав вступив у Київське будівельне училище №27, де отримав спеціальності плиточника-штукатура та муляра-облицювальника. Відслужив строкову службу на Західній Україні. Після демобілізації працював у магазині побутової техніки.

Прибічник Майдану, у 2014-му Мінкін був активним учасником самооборони Фастова. А коли після перемоги Революції гідності спалахнула війна на сході, В’ячеслав без вагань пішов захищати українську територію від російської агресії. Спершу воював як доброволець, а згодом підписав контракт із ЗСУ.

24 листопада, напередодні 31–го дня народження, на позиції під Авдіївкою на Донеччині В’ячеслава Мінкіна смертельно поранив ворожий снайпер.

Пораненого бійця евакуювали до лікувального закладу, де за його життя боролися медики. Попри всі зусилля лікарів, урятувати бійця не вдалося.

Поховали старшого солдата Мінкіна на Алеї Слави фастівського кладовища.

Залишилися сестра, дружина і маленький син».

Панахиду відправили отець РОМАН, настоятель Кафедрального собору святої великомучениці Катерини, секретар Чернігівської єпархії ПЦУ, та протоієрей АНТОНІЙ, головний капелан Оперативного командування «Північ» Сухопутних військ Збройних Сил України, військовий священик 1-ї окремої танкової Сіверської бригади. Вони помолилися за В’ячеслава та всіх загиблих Героїв в боях за незалежність України.

Сергій БУТКО, представник Українського інституту національної пам’яті у Чернігівській області, подякував священикам і наголосив: «У листопаді війська російського агресора всупереч «режиму тиші» й «всеохопному перемир’ю» здійснили 102 обстріли та атаки українських позицій, кількість боїв зростає. У жовтні було тільки 97 обстрілів. Крім загиблого Героя, у минулому місяці на фронті поранено 4 військовослужбовців, як і в жовтні. Така ціна нашого мирного життя, можливість зосередитися країні на боротьбі з короновірусом та іншими внутрішніми проблемами! Побажаємо пораненим успішного видужання! Вічна пам’ять загиблим Захисникам України!»

На панахиді були присутні учасники бойових дій в російсько-українській війні Юрій ПОТІЙКО, начальник відділу в Чернігівській області Міністерства у справах ветеранів України, і Юрій КОЦЮБИНСЬКИЙ, директор Чернігівського літературно-меморіального музею-заповідника Михайла Коцюбинського; представники громадськості.

Організатори: Український інститут національної пам'яті, Чернігівська єпархія ПЦУ, Кафедральний собор святої великомучениці Катерини ПЦУ, Козацька православна громада Храму святої великомучениці Катерини за сприяння Міністерства у справах ветеранів України.

Захід проведено відповідно вимог карантину та рекомендацій Чернігівської облдержадміністрації.

Сергій ГОРОБЕЦЬ, Український інститут національної пам’яті

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини