Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 01:07:10

З 9 листопада "червоний" рівень епіднебезпеки діятиме у 199 адміністративних одиницях

07.11.2020   10:48Агенцiя

До «червоного» рівня епідемічної небезпеки з 9 листопада буде віднесено 199 адміністративних одиниць з 23 областей, тоді як наразі він діє у 112 містах і районних центрах. Водночас до «помаранчевого» рівня за рішенням Державної комісії ТЕБ та НС від 6 листопада потрапили 418 адміністративних одиниць.

Наразі перелік адміністративних одиниць із «червоним» рівнем епідемічної небезпеки збільшено на 86 міст та районів, порівнюючи з попереднім тижнем. Зокрема, до нього увійшли всі 28 адміністративних одиниць Житомирської області та 31 адміністративна одиниця Полтавської області у зв’язку з тим, що там 5 днів поспіль показник заповненості ліжок, відведених для надання допомоги хворим на COVID-19, перевищує 75%.
 
За останній тиждень до «червоного» рівня епідемічної небезпеки додалися два обласні центри – міста Краматорськ та Запоріжжя з рівнем захворюваності 383 особи на 100 тисяч населення. Загалом до «червоного» рівня віднесено 13 обласних центрів: Житомир, Івано-Франківськ, Чернівці, Рівне, Хмельницький, Чернігів, Харків, Краматорськ, Ужгород, Запоріжжя, Миколаїв, Полтава та Суми.
 
На межі з «червоним» рівнем епідемічної небезпеки знаходяться ще 5 обласних центрів: Тернопіль з показником захворюваності 319 осіб на 100 тисяч населення, Сєвєродонецьк – 314, Вінниця – 309, Київ – 299, Херсон – 292.
 
До «помаранчевого» рівня епідемічної небезпеки, зокрема, потрапляють 11 обласних центрів: Вінниця, Луцьк, Тернопіль, Львів, Дніпро, Кропивницький, Сєвєродонецьк, Одеса, Херсон, Черкаси та столиця, місто Київ.
 
Віднесення до «помаранчевого» рівня означає заборону проведення масових заходів на понад 20 осіб, перевезення громадським транспортом пасажирів у кількості більше ніж є посадкових місць, заборона торгівлі з кількістю відвідувачів більше ніж 1 людина на 10 кв м. Ресторани та кафе можуть працювати лише на виніс та із заповненістю залів не більше 50% посадкових місць, заборонено дискотеки і роботу нічних клубів, обмежено планові госпіталізації. Також забороняється виїзд дітей на оздоровлення та відпочинок, а також робота закладів соціального захисту.

За інф. Міністерства охорони здоров'я України

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини