Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 11:32:30

Зростання тарифів на газ, нові карантинні зони, зміни в ПДР та інші новини листопада

02.11.2020   13:12Агенцiя

У листопаді на українців чекає кілька новин, здебільшого пов’язаних з поширенням коронавірусу та початком опалювального сезону, що традиційно підвищує тарифи на газ та опалення.

календар

календар

Крім цього, на дорогах запрацюють нові обмежувачі швидкості. А також будуть оголошені фіналісти виборів до місцевої влади. Про всі новинки місяця розповідаємо детально.


Тарифи на газ і тепло

З початком опалювального сезону в Україні дорожчає газ. З 1 листопада тарифи для населення зростуть у середньому на 35%.

«Зміни цін на газ у листопаді обумовлені в першу чергу сезонним фактором і збільшенням оптової ціни на блакитне паливо» — повідомлення «Нафтогазу України»

Зокрема, «Нафтогаз України» встановив для своїх роздрібних клієнтів такі розцінки: 6,33 грн/куб.м з ПДВ (без вартості розподілу) по пакету «Місячний». Для тих, хто підключить тариф «Річний» у листопаді, ціна блакитного палива на наступні 12 місяців складе 6,45 грн/куб.м з ПДВ (без вартості розподілу).

З огляду на фактор зростання вартості газу, виростуть і тарифи на тепло для тих домогосподарств, які підключені до централізованого опалення.


Нові зони карантину в Україні


З 2 листопада і на найближчі два тижні набуває чинності нове карантинне зонування в регіонах України. Згідно з поточною епідеміологічною обстановкою, Київ залишається у помаранчевій зоні.

Крім столиці до помаранчевої зони потрапили: Авдіївка, Біла Церква, Бердянськ, Вінниця, Гадяч, Дніпро, Запоріжжя, Ізюм, Конотоп, Кропивницький, Лисичанськ, Луцьк, Львів, Мукачеве, Одеса, Тернопіль, Херсон, Черкаси.

Серед міст червоної зони з найбільш суворими карантинними обмеженнями: Житомир, Івано-Франківськ, Миколаїв, Полтава, Рівне, Суми, Ужгород, Харків, Хмельницький, Чернігів та Чернівці.

Найсприятливіша епідеміологічна ситуація спостерігається у Херсонській області – більшість регіонів віднесені до жовтої зони, кілька – до зеленої.


УЗ припиняє продаж деяких квитків


«Укрзалізниця» з 2 листопада припиняє продаж квитків з ряду станцій в західному регіоні України, включаючи Ужгород:

«З 00:01 2 листопада закривається продаж квитків із залізничних станцій: Берегове, Волосянка-Закарпатська, Великий Березний, Кострино, Перечин, Ставне, Ужгород, Пологи, Сарата, Кулевча, Славута-1, Шепетівка» — прес-служба «Укрзалізниці».

Через ці станції поїзда проїдуть без посадки пасажирів, висадка буде здійснюватися в установленому порядку. Також, у зв’язку з епідеміологічною ситуацією в регіонах, УЗ змінила маршрути проходження деяких інших ж/д напрямків. Всі оновлення доступні на сайті перевізника.


Нові правила на дорогах


З 1 листопада на дорогах України використовуватимуть нові обмежувачі швидкості. Крім «лежачих поліцейських» на дорожніх полотнах з’являться острівці безпеки, бордюрні розширення, чокери та розділові смуги. Нововведення спрямовані на заспокоєння дорожнього руху.

Також з 1 листопада в столиці вводяться обмеження на швидкість пересування по місту. Правило діятиме до 1 квітня 2021 року:

«У Києві з сьогоднішнього дня і до 1 квітня рух транспортних засобів дозволяється зі швидкістю не більше 50 км/год, без винятків. Обмеження максимальної швидкості до 50 км/год з 1 листопада розпочинає діяти на таких ділянках, де тимчасово була дозволена швидкість руху до 80 км/год» — прес-служба Патрульної поліції.

    Просп. Шухевича (від Північного мосту до вул. О. Бальзака);
    вул. Набережно-Рибальська (від Гаванського мосту до вул. Електриків);
    Наддніпрянське шосе;
    Набережне шосе (від Поштової площі до Наддніпрянського шосе);
    Столичне шосе (до вул. Академіка Заболотного);
    вул. Саперно-Слобідська (від вул. М. Грінченка до Південного мосту);
    просп. М. Бажана (від Південного мостового переходу до Харківської площі).


Результати місцевих виборів


6 листопада Центральна Виборча Комісія повинна оголосити фінальні результати виборів в органи місцевої влади в Україні. Також до 15 листопада мають відбутися другі тури виборів мерів міст у тих регіонах країни, де за підсумками голосування 25 жовтня кандидати не змогли набрати достатню кількість голосів (50% + 1 голос).


Вихідні у листопаді

У листопаді на українців чекають 21 робочих день і 9 вихідних.

Останні новини Чернігівщини

10 модульних укриттів планують встановити поруч із зупинками громадського транспорту 11:31

Про це повідомив під час загальноміської наради 23 квітня в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако. Зараз у місті вже є шість таких захисних споруд і їх кількість збільшать коштом міського бюджету до 16.

 Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері

Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері 11:28

Житель Корюківського району за свої протиправні дії понесе кримінальну відповідальність. Йому загрожує до двох років позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 11:26

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 3 пожежі.

24 квітня: цей день в Україні і світі

24 квітня: цей день в Україні і світі 11:21

ДЕНЬ 791 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 791 RUSSIAN AGRESSION

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.