Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 09:12:49

З державного бюджету упереджено стягнення понад 1 мільйона гривень

15.08.2020   14:53Агенцiя

Органами прокуратури області проводиться системна робота, спрямована на недопущення порушення інтересів держави у ході розгляду судами справ за позовами інших осіб.

З цією метою, використовуючи повноваження, надані статтею 23 Закону України «Про прокуратуру», прокурором здійснюється вступ у розгляд судових справ, насамперед тих, де вирішується питання стягнення коштів з бюджету на користь приватних юридичних та фізичних осіб.

Лише за поточний період 2020 року у справах наведеної категорії, розглянутих за участі прокурорів, судами відмовлено у стягненні з бюджету на користь позивачів понад 1 мільйона гривень.
Як приклад, завдяки вступу регіональної прокуратури у справу про стягнення з Державної казначейської служби України 1 млн грн. шкоди, заподіяної незаконними на думку позивача діями пенітенціарного закладу, у задоволенні позову було відмовлено.

Окрім того, органами прокуратури області з метою недопущення порушення майнових інтересів держави та територіальних громад здійснюється моніторинг судових рішень, розміщених в Єдиному державному реєстрі.

Так, за принципової позиції прокуратури області, постановою Північного апеляційного господарського суду від 01.07.2020 задоволено апеляційну скаргу прокуратури області та скасовано рішення суду першої інстанції про задоволення позову приватного суб’єкта господарювання щодо визнання за ним першочергового права на отримання в оренду цілісного майнового комплексу комунального підприємства «Чернігівський обласний навчально-курсовий комбінат» площею майже 800 м2  вартістю 5,4 млн грн.

Прес-служба прокуратури Чернігівської області

Останні новини Чернігівщини

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців 08:37

У рамках державної програми «єВідновлення» компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців.

16 квітня: цей день в Україні і світі

16 квітня: цей день в Україні і світі 08:32

ДЕНЬ 783 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 783 RUSSIAN AGRESSION

Прокуратура на захисті інтересів держави у сфері охорони і збереження територій та об’єктів природно-заповідного фонду в умовах воєнного стану 17:11

Козелецькою окружною прокуратурою встановлено порушення інтересів держави під час використання земель природно-заповідного та лісового фондів, а саме земель регіонального ландшафтного парку «Міжрічинський», який є одним із найбільших природних парків України за площею – майже 79 тис. га та розташований на півночі країни між річками Дніпром та Десною на території Чернігівської області.

Ритм сучасності — проєкт “Jazz-Куліса” 17:07

13 квітня 2024 року бенд “BissQuit” знову зустрівся з шанувальниками джазу в межах проєкту “Jazz-Куліса”. В єдиному творчому просторі — на сцені Чернігівського обласного філармонійного центру — музиканти і глядачі разом поринули в атмосферу музики, що вивільняє зазвичай втаємничені емоції в кожного причетного до неї.

Презентація монографій, присвячених історії Батурина і Глухова 16:47

11 квітня у читальному залі Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових у межах чергового засідання клубу «Краєзнавець» відбулася презентація монографій, присвячених історії двох столиць часів Гетьманщини – Батурина і Глухова.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини