Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 07:00:24

Надзвичайні події в Чернігівській області за минулу добу

24.07.2020   08:53Агенцiя

Інформація про надзвичайні ситуації та основні небезпечні події, які зареєстровано на території області за період з 8:00 23 липня до 8:00 24 липня 2020 року.

Протягом минулої доби зареєстровано 9 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на системах життєзабезпечення, 2 дорожньо-транспортні пригоди, 5 пожеж та 1 випадок виявлення та знешкодження боєприпасів часів Другої світової війни. Внаслідок цих подій загинула 1 особа та 4 особи постраждало.


Аварійні ситуації на системах життєзабезпечення – 1:

В м.Чернігові по вул. Мазепи, 78 о 04 год. 59 хв. 24 липня стався порив водопроводу холодної води. Без водопостачання залишились мешканці цього будинку (гуртожиток). Гаряча вода подається.
Аварійно-відновлювальні роботи проводяться силами КП "Чернігівводоканал".


Дорожньо-транспортні пригоди – 2:

 - в м. Чернігові на перехресті вулиць Гагаріна та Леоніда Пашина о 11 год. 32 хв. 23 липня водій автомобіля "VOLKSWAGEN TRANSPORT" здіснив зіткнення з мопедом "VIPER STORM 50". Внаслідок пригоди водій мопеду  отримав тілесні ушкодження та був доставлений до Чернігівської обласної лікарні;

- в м. Носівка на перехресті вулиць Центральної та Вокзальної о 22 год. 19 хв. 23 липня водій автомобіля "Фольксваген Т4" не надав перевагу в русі мотоциклу "SPARK", який рухався разом з пасажиром по головній дорозі, та здійснив з ним зіткнення. Внаслідок пригоди водій мотоцикла загинув на місці події, а пасажира з тілесними ушкодженнями доставлено до Носівської центральної районної лікарні.


Пожежі
– 5:

пожежі в житловому секторі – 1:

- в м. Чернігові по вул. Ремісничій, 57 о 16 год. 24 хв. 23 липня сталася пожежа в квартирі чотирьохповерхового житлового будинку. Вогнем пошкоджено стіни та майно. Причина пожежі та збитки встановлюються. Внаслідок пожежі гр. Шелупець Ю.В. та гр. Шелупець Н.А. госпіталізовані до Чернігівської міської лікарні №2 з підозрою на отруєння чадним газом;

пожежі на об’єкті – 1:

- в с. Гурбинці Срібнянського району по вул. Шкільній, 4 о 23 год. 54 хв. 23 липня сталася пожежа магазину "Продукти" (10х15 м, стіни цегляні покрівля шиферна). Вогнем знищено покрівлю та перекриття на площі 150 кв.м, пошкоджено 3 холодильники. Причина пожежі - підпал;

пожежі сухої трави та сміття – 1:

- біля с. Опеньки Козелецького району о 15 год. 35 хв. 23 липня на відкритій території сталася пожежа сухої трави на площі 0,5 га. Причина пожежі - необережне поводження з вогнем невстановленої особи;

пожежі на сільгоспугіддях - 1:

- біля с. Пилятин Козелецького району о 20 год. 06 хв. 23 липня на території ТОВ "Агро - Регіон Козелець" сталася пожежа жита на корені. Вогнем знищено жито на площі 0,03 га. Ймовірна причина пожежі - підпал;

інші пожежі – 1:

- в с. Киїнка Чернігівського району в садівничому товаристві "Капрон"  о 07 год. 36 хв. 23 липня сталася пожежа дачного будинку (4х5 м, стіни цегляні, покрівля шиферна). Вогнем пошкоджено покрівлю на площі 9 кв.м. Причина пожежі - порушення правил пожежної безпеки при експлуатації печей.


Виявлення та знешкодження боєприпасів часів Другої світової війни
– 1:

Групою піротехнічних робіт управління ДСНС у Чернігівській області о 16 год. 35 хв. 23 липня знищено 5 вибухонебезпечних предметів часів Другої світової війни (1 артилерійський снаряд калібром 76 мм, 3 артилерійські снаряди калібром 45 мм та 1 мінометну міну калібром 82 мм), які були виявлені цього ж дня під час проведення робіт із суцільного розмінування ділянки лісосмуги  в районі с. Шестовиця Чернігівського району.


Радіаційний фон:

На території області радіаційний фон зареєстровано в межах 11-14 мікрорентген/годину, в тому числі: Чернігів – 14 мкр/год., Ніжин – 13 мкр/год., Прилуки – 12 мкр/год., Остер – 11 мкр/год., Покошичі – 11 мкр/год, Семенівка – 11 мкр/год., Сновськ – 11 мкр/год.


Прогноз погоди:


За прогнозом облгідрометеоцентру на території області з 20 години 23 липня 20 години 24 липня очікується мінлива хмарність, без істотних опадів. Вітер змінних напрямків 3-8 м/с. Температура вночі 8-13º тепла, вдень 20-25º тепла.
По м. Чернігову очікується мінлива хмарність, без істотних опадів. Вітер змінних напрямків 3-8 м/с. Температура вночі 10-12º тепла, вдень 22-24º тепла.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини