Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 23:34:12

Незабаром у Чернігові відкриється перша станція сортування сміття

26.05.2020   12:45Агенцiя

Вже у червні у Чернігові запрацює перша в місті станція сортування сміття. Над її створенням працює громадська організація “Еко Місто”.

На станції навчатимуть містян роздільному збору побутових відходів та прийматимуть понад 20 видів вторинної сировини. Зокрема і такі фракції, які на сьогодні не можна здати в жодному з пунктів прийому міста.

Знаходитиметься станція у внутрішньому дворику Обласного молодіжного центру (колишній кінотеатр “Щорса”). Приміщення для її облаштування громадській організації центр надав безкоштовно.

“Молодіжний центр зацікавлений в тих перетвореннях, які ініціювали в рамках цього проєкту. Ну і, звичайно, сама тенденція, що молодь заради молоді створює нові простори, реалізує нові ідеї та якнайбільше залучає молодь до реалізації таких ініціатив - це для нас важливо. Це головна складова молодіжної роботи,” - пояснила директорка Обласного молодіжного центру Ірина Сімонова.

Раніше у будівлі був склад. Протягом двох місяців карантину волонтери “Еко Місто” власними силами приводили приміщення до ладу: відремонтували дах, замінили вікна та електромережі, пофарбували стіни. За словами керівника ГО “Еко Місто” Сергія Безбородька, відкриття планують на червень, зараз волонтери монтують бокси для збору вторсировини та готують інформаційні стенди.

“Аналізуючи проблему, ми зрозуміли, що часто люди відмовляються від сортування сміття, бо не знають, як це правильно робити, куди його здавати. Тому ми вирішили створити зручний для цього простір з освітнім компонентом.

На станції будуть проходити лекції та екскурсії. Ми будемо розповідати, як правильно готувати вторсировину до здачі, як її розділити, як її вдома комфортно зберігати. А трохи згодом стартує проєкт і для школярів”, - розповідає Сергій.

На сьогодні в Чернігові існує щонайменше 18 пунктів прийому вторинної сировини. Втім кожен з них приймає на переробку окремі види фракцій. Станція сортування, яку створюють волонтери, централізовано прийматиме більше 20 видів вторсировини: різні види ПЕТ-тари, скло та склобій, макулатуру, алюмінієві бляшанки та кришечки. Крім того це єдине місце, куди можна буде здати упаковки Tetra Pak та одноразовий паперовий посуд, целофан, кур'єрські пакети, плівку з бульбашками та пакети з-під молочної продукції. Ці фракції у Чернігові не відпрацьовують, тому їх відправлятимуть на переробку або ж високотемпературне спалювання до Києва.

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.