Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 03:09:25

Голова ОДА Андрій Прокопенко відвідав одну з найпотужніших броварень України – Чернігівський пивкомбінат

20.05.2020   10:53Агенцiя

Голова Чернігівської ОДА Андрій Прокопенко 19 травня ознайомився з потужностями Чернігівського пивкомбінату.

Чернігівський пивкомбінат «Десна» першим в Україні став частиною міжнародної компанії «Interbrew» і сьогодні є частиною найбільшого світового пивоварного концерну «AB InBev Efes».

З 2000 року компанія посідає лідируючі позиції на українському ринку. Її продукцію можна побачити на полицях магазинів по всій Україні. Компанія демонструє високу якість та соціальну відповідальність.

Один з головних пріоритетів – безпека праці. Стандарт єдиний для всіх заводів, будь-то у Бельгії, США чи інших країнах. Персонал забезпечений усім необхідним – від спецодягу до захисних окулярів. 4319 днів без нещасних випадків – таку інформацію висвітлює табло на прохідній. І це показово.

Топ-менеджмент і рядові співробітники працюють в одному приміщенні, облаштованому за принципом «open space». Загалом на заводі працюють близько 350 людей. У сезон кількість персоналу ще збільшується.

– Пиво варять лише з високоякісних сільськогосподарських продуктів та кращих натуральних інгредієнтів. При цьому 95% – вітчизняні. Лише рис і хміль імпортують з інших країн. Сподіваюсь, що в перспективі українські хмілярі будуть поставляти свою продукцію на заводи «AB InBev Efes», – каже Андрій Прокопенко.

Але, мабуть, найголовнішим компонентом є вода. Від неї залежить і смак, і аромат. Тому контроль за якістю води є надважливим процесом. Воду отримують з артезіанської свердловини глибиною 700 метрів. При цьому вона проходить багаторівневе очищення. Застосовуються різні матеріали для досягнення необхідних фізико-хімічних параметрів.

Голова ОДА ознайомився з різними етапами виробництва – варінням, бродінням, сепарацією, охолодженням, фільтрацією. Ввесь процес автоматизований. Температурний, часовий та інші режими відображаються на моніторах. Система контролює всі параметри і будь-які відхилення одразу регулюються оператором.

Нині на заводі випускається 28 видів готової продукції. А з урахуванням різних упакувань та марок асортимент досягає 110 найменувань. Найбільше продукції випускається у склі, далі йде ПЕТ, алюмінієві банки, а також кеги.

У 2012 році завод запустив в експлуатацію споруди з очищення виробничих стічних вод. Застосовується передова технологія з використанням біологічних компонентів – аеробного та анаеробного мулу. Таким чином досягається максимальне видалення забруднюючих компонентів. За технологією, 80% органічних сполук перетворюється на біогаз, який підприємство використовує у своїй діяльності. Відходи виробництва перероблюються на 99,7%.

Проєктна потужність підприємства – 42 мільйони декалітрів на рік. Останні роки підприємство нарощує обсяги готової продукції. Так, у 2018 році було вироблено 17,1 мільйона декалітрів, а у 2019 році – 18,5. План на 2020 рік – 18,5 мільйона декалітрів.

– Серед проблемних моментів – незбалансованість введених у 2015 році законодавчих змін, зокрема щодо ліцензування виробництва алкогольнгої продукції, оптової торгівлі тощо. Для вирішення цих питань будемо співпрацювати з народними депутатами України, – зазначив голова ОДА.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини