Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 00:18:27

Заяви про невикористання на час карантину орендованих об’єктів комунальної власності потрібно подати до 19 травня

07.05.2020   13:47Агенцiя

У Чернігові до 19 травня приймаються заяви від орендарів об’єктів комунальної власності щодо фактичного невикористання орендованого майна на період карантину. Це визначено п.2 рішення 53-ї сесії міської ради 7-го скликання від 30 березня №53/VII-7 "Про звільнення від сплати за оренду майна".

Згідно з документом, з 17 березня і до завершення карантину звільняються від сплати за оренду майна комунальної власності територіальної громади Чернігова орендарі, які через карантинні обмеження не використовують орендоване майно за цільовим призначенням (послуги освіти, культури, харчування, побутові та ін). Орендна плата не буде нараховуватися за умови отримання відповідної заяви не пізніше 10 робочих днів з дати набрання чинності цього рішення.

Окрім того, у випадку, якщо до закінчення строку карантину орендар отримує можливість та має намір використовувати об’єкт оренди, таке використання здійснюється лише після письмового повідомлення про це орендодавцю, - зазначено в тексті документа.

Також на період дії карантину орендарям нерухомого та іншого індивідуально визначеного майна комунальної власності територіальної громади міста не нараховуватиметься пеня на заборгованість з орендної плати станом на 1 квітня та за несвоєчасну сплату або сплачену не в повному обсязі орендну плату за період з 1 квітня по останній календарний день місяця, в якому буде завершений карантин, встановлений Кабінетом Міністрів України.

Рішення про ці та інші пільги підприємцям Чернігова міська рада прийняла за ініціативою чернігівського міського голови Владислава Атрошенка.

Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.