Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 12:19:02

Урочисто відкрили нову будівлю окружного адміністративного суду

02.12.2019   16:27Агенцiя

29 листопада відбулася церемонія відкриття оновленого приміщення Чернігівського окружного адміністративного суду.

В урочистому заході взяли участь Голова Державної судової адміністрації України Зеновій Холоднюк, Голова Чернігівської обласної державної адміністрації Андрій Прокопенко, ексголова Чернігівської ОДА Валерій Куліч, голова Чернігівського апеляційного суду Геннадій Салай, ексголова цього ж суду, суддя у відставці Садіг Рза Огли Тагієв, голова господарського суду Чернігівської області Микола Фесюра, заступник голови шостого апеляційного адміністративного суду Олена Кузьмишина, прокурор оласті Андрій Парусов, начальник ТУ ДСА України у Чернігівській області Михайло Целуйко, голова Ради адвокатів Галина Якуба, судді у відставці, представники ЗМІ, а також керівники установ, підприємств та організацій, які не тільки займались реконструкцією будівлі, а й братимуть участь у її обслуговуванні.

Щодо самої будівлі, то вона була зведена ще у 1938 році і має довгу історію використання - від школи до адміністративної будівлі для військових.

За словами нинішнього голови суду Юрія Скалозуба, під час реконструкції будівлі було вивезено понад 200 тон землі, яка використовувалася як утеплювач між поверхами, зламано величезну кількість перфораторних свердлів і вивезено близько 50 тон іржавого залізяччя.

За нополегливої злагодженої роботи Голови Державної судової адміністрації України Зеновія Холоднюка, урядовців, депутатів міської ради, голови суду ця будівля була передана у власність ДСА України і розпочата реконструкція.

Як наголосив Зеновій Холоднюк, цю роботу вдалося зробити у максимально стислі терміни, починаючи з кінця 2016 року. У цей період було відпрацьовано технічну документацію, проведено низку погоджень, тендерні процедури і власне ремонтно-будівельні роботи на загальну суму 58 млн. грн. "Відкриття реконструйованої будівлі Чернігівського окружного адміністративного суду - це величезна інвестиція не тільки у систему судоустрою області, це - інвестиція в місто, завдяки якій суттєво змінився архітектурний ансамбль вулиці і відкрилися перспективи для її нового облаштування, але найголовніше, що зроблено, це забезпечено належний доступ громадянам до правосуддя", - підкреслив Голова ДСА України.

За спогадами голови суду Юрія Скалозуба, до проведення ремонту зі стелі текла дощова вода, яку чоловіки-судді між засіданнями виносили у двір відрами. А у перший раз, коли Голова ДСА України Зеновій Холоднюк прибув до цієї будівлі, то не зміг піднятися навіть на другий поверх, бо провалювалися сходи.

Власне реконструкція будівлі була  виконана на підставі проектної документації відповідно до якої відбулося перепрофілювання будівлі в адміністративну будівлю. Так, симетрично по фасаду було прибудовано дві триповерхові добудови розмірами 12 на 6,4 кв. м, господарське приміщення (гараж), надбудовано третій поверх.

Загалом роботи з реконструкції будівлі тривали протягом року.

Дозвіл на виконання будівельних робіт було видано 14 травня 2018 року тоді ж вони практично й розпочалися та закінчилися у червні цього року. Загальна кошторисна вартість робіт становить 57 507 921,73 гривень.

Загальна площа будівлі до реконструкції становила 1461,80 кв. м, після реконструкції збільшилась до 2633,6 кв. м. На сьогодні суд має можливість розмістити до 95 працівників суду, містить 12 залів судових засідань (з них два зали для проведення колегіальних засідань), при них шість нарадчих кімнат. Для зручності відвідувачів суду та відповідно до вимог ДБН усі зали судових засідань розташовані на першому поверсі. На цьому ж поверсі розташована канцелярія по роботі з відвідувачами, де приймаються позовні заяви, документи, кімната для ознайомлення зі справами та роботі з адвокатами.

Крім того, у приміщенні облаштовано 17 робочих кабінетів суддів та приймалень, де розміщуються помічники суддів та секретарі судових засідань. Приміщення суду належним чином обладнане для доступу маломобільних груп населення.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини