Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 09:24:51

З метою недопущення потрапляння збудника АЧС на територію Чернігівщини

26.11.2019   16:33Агенцiя

У зв’язку зі спалахом африканської чуми свиней у Пирятинському районі Полтавської області та з метою недопущення потрапляння збудника АЧС на територію Чернігівщини відбулось засідання державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Прилуцькій райдержадміністрації за участю голів сільських та селищних рад, об’єднаних територіальних громад і керівників господарств, де утримуються свині.

Комісією рекомендовано:
    Забезпечити дотримання вимог «закритого режиму» роботи у господарствах по утриманню свиней відповідно до п.5 розділу ІІ Інструкції з профілактики та боротьби з африканською чумою свиней, затвердженої наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України від 07.03.2017 року №111 і зареєстрованої в Міністерстві юстиції України 29.03.2017 року за № 432/30300.
    Заборонити ввезення з території Пирятинського району Полтавської області домашніх і диких свиней, сирого м’яса, усіх видів м’ясних продуктів, отриманих від домашніх свиней та диких кабанів, кормів рослинного походження для годівлі, які не зазнали обробки, що гарантує знешкодження вірусу АЧС.
    Посилити контроль на автошляхах щодо переміщення живих свиней.
    Провести щільний обхід мисливських угідь зони спостереження. У випадку виявлення трупів тварин негайно повідомляти структурні підрозділи Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області.

Останні новини Чернігівщини

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

Увага! Тимчасові зміни у русі громадського транспорту! 12:27

Тролейбусні маршрути № 10 та №11 тимчасово (до усунення наслідків ракетного удару) не працюватимуть.

Вранці 17 квітня росіяни завдали 3 ракетних ударів по Чернігову. 12:18

"Наразі триває пошуково-рятувальна операція. Зараз вже можу казати про 9 загиблих, вбитих російськими терористами. Більше 20 поранених", - сказав в інтерв'ю телеканалу 1+1 начальник Чернігівської ОВА Вʼячеслав Чаус.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 08:45

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 4 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій загинула 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини