Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 09:05:15

Чернігівські військові випробовували зенітні керовані ракети

14.11.2019   08:34Агенцiя

Чернігівські фахівці Державного науково-дослідного інституту випробувань і сертифікації озброєння та військової техніки на Державному випробувальному полігоні “Ягорлик”, що на Херсонщині, провели випробування зенітних керованих ракет 9М83 та 9В55К(Р), що використовуються в зенітних ракетних комплексах С-300-В1 та С-300 ПС.

Мета випробувань - оцінка основних технічних характеристик ракет, відповідність їх технічним вимогам, які висуваються під час їх експлуатації та зберігання. Основне призначення таких керованих ракет - ураження літаків в умовах інтенсивної радіопротидії.

В ході досліджень військові використовували ракети із закінченими термінами служби,  з подальшим продовженням ресурсу їх застосування, які за результатами випробувань в подальшому надійдуть до військових частин.

Заміри всіх випробувань проводились за допомогою унікальної багатофункціональної радарної системи MFTR 2100/40, яка призначена для точних вимірювань траєкторій стрільби боєприпасів усіх видів, зокрема точність фахівцями визначалась до міліметрів, тисячних частин градуса, тощо. Поряд з цим військові оцінювали готовність безпілотних літальних апаратів, які використовувались в якості  мішеней.

Кульмінацією випробувань стала бойова стрільба, під час якої перевірялось функціонування зенітних керованих ракет і зенітних ракетних комплексів, оцінювалась їх готовність до виконання завдань за призначенням.

Наразі  триває опрацювання всіх отриманих даних та підготовка технічної документації. В подальшому будуть розроблені рекомендації щодо можливості застосування зенітних керованих ракет 9М83 та 9В55К(Р) у війську.

Водночас чернігівські спеціалісти  випробовували зенітний ракетний комплекс С-125-2Д1, який був розроблений підприємством "Аеротехніка - МЛТ". Він призначений для боротьби із сучасними засобами повітряного нападу в умовах складної завадової обстановки.

Ігор Березинський, спеціальний кореспондент (м.Чернігів) Інформагентства МО України «АрміяInform»

Останні новини Чернігівщини

Міжнародні донори розглядають можливість створення на Чернігівщині сучасного закладу пластично-реконструктивної хірургії та загальної реабілітації 08:17

Над проєктом створення клініки пластично-реконструктивної хірургії та загальної реабілітації працює Благодійний фонд «Місія солідарності».

26 квітня: цей день в Україні і світі

26 квітня: цей день в Україні і світі 08:13

ДЕНЬ 793 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 793 RUSSIAN AGRESSION

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей