Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 07:58:57

Безробітні робили довкілля чистішим…

06.11.2019   08:57Агенцiя

Організація та проведення громадських робіт та інших робіт тимчасового характеру - це одна з низки соціальних послуг, які пропонує служба зайнятості. На думку директора обласного центру зайнятості Лідії Падалки, це не лише матеріальна підтримка шукачам роботи, а й неабияка користь для громади.

З початку року участь у громадських та інших роботах тимчасового характеру взяли 5,7 тис. безробітних області. Більшість людей працювали на роботах по благоустрою - прибирали кладовища, займалися вирубкою, розчисткою та утриманням в належному стані придорожніх смуг, у зимові місяці - розчищали сніг. Крім того, 235 осіб – працювали в органах соціального захисту та допомагали при оформленні субсидій, 83 – виконували підсобні роботи на будівництві та займались ремонтом дошкільних закладів, лікарень та будинків культури, 49 безробітних громадян допомагали сім’ям учасників АТО.

Цього року перелік громадських робіт поповнився ще одним видом – «екологічний захист навколишнього середовища». Протягом січня-жовтня 2019 року до таких робіт залучено 1114 осіб. Вони здійснювали збір вторинної сировини, а саме: макулатури, поліетилену та поліетиленових пляшок. І таким чином робили довкілля чистішим.

При цьому, 714 громадян після участі в таких роботах працевлаштовані на постійне місце роботи.

На роботах тимчасового характеру у сільському та лісовому господарствах, переробній промисловості цьогоріч було задіяно майже 1,5 тис. безробітних.
 

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.