Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 17 квітня, 01:57:24

Про реалізацію державної регіональної політики - на тематичному семінарі

21.10.2019   14:56Агенцiя

Наприкінці минулого тижня на базі Чернігівського центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій для представників економічних служб районів, міст та ОТГ відбувся семінар на тему «Регіональна політика як складова економічного розвитку області».

Фахівці Департаменту економічного розвитку ОДА ознайомили учасників заходу із основними підходами до розроблення місцевих стратегічних та програмних документів, вимогами до підготовки проєктів, що можуть реалізуватися за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку, а також інших субвенцій з держбюджету на проєкти регіонального розвитку. Окрему увагу спікери звернули на ефективне використання коштів на розвиток інфраструктури громад.

Йшлося також про основні вимоги з підготовки проєктів, які можуть реалізуватися за рахунок коштів, отриманих від ЄC в рамках виконання Угоди про фінансування Програми підтримки секторальної політики; застосування механізму державно-приватного партнерства; освоєння капітальних інвестицій та залучення прямих іноземних інвестицій, промоцію іміджу районів та громад серед міжнародної спільноти.

Учасники семінару дізналися про новації законодавства щодо надання комунальних послуг, основні вимоги Закону України «Про стратегічну екологічну оцінку».

Крім того, присутні обговорили нові підходи щодо реалізації державної політики з питань розвитку підприємництва в області, шляхи удосконалення сфери надання адміністративних послуг. Окремо зупинилися на шляхах покращення організації пасажирських перевезень.

Говорили й про існуючі проблеми та дії, що будуть вжиті для підвищення ефективності використання бюджетних коштів під час проведення процедур закупівель.

Останні новини Чернігівщини

Депутати готуються до 39-го засідання сесії: відбулася погоджувальна рада 17:54

Підтримка ЗСУ, відновлення інфраструктури, оренда земельних ділянок через аукціони. Ці та інші питання, які стосуються життєдіяльності та функціонування міста, розглянуть депутати та депутатки Чернігівської міської ради на найближчому засіданні сесії.

«Ялівщина» та проєкти звернень-рекомендацій Громадської ради – на черговому засіданні Президії 17:13

«Громадськість неодноразово ставала на захист РЛП «Ялівщина», щоб вберегти її від забудови. Ще минулого року на сесію облради винесли на затвердження Проєкт організації території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів.

На Прилуччині під час пожежі загинула літня жінка 16:39

Сьогодні близько 11 години до прилуцьких рятувальників надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку у районному центрі.

Герої посмертно: ще 37 нагород передали рідним 16:08

Ордени Богдана Хмельницького та "За мужність" ІІІ ступеня, медалі «За військову службу Україні» сьогодні передали дружинам, дітям, батькам та іншим близьким Героїв.

За добу сапери виявили 20 вибухонебезпечних предметів 15:29

Впродовж доби саперами частини піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини