Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 16:55:06

Виїзне засідання обласної Координаційної ради з питань національно-патріотичного виховання відбулось у Варві

12.07.2019   09:34Агенцiя

Необхідність проведення виїзного засідання у Варві виникла після того, як стало відомо, що на будівлі райдержадміністрації була демонтована меморіальна дошка учаснику українських визвольних змагань 1917-1921 років, командиру українського війська під час бою під Крутами, уродженцю села Дащенки Варвинського району Аверкію Гончаренку.

Нагадаємо, що ініціатором її встановлення виступила громадська організації «Українська Ініціатива» за сприяння Міністерства інформаційної політики України, Українського інституту національної пам’яті, Чернігівської облдержадміністрації.

Для того, щоб розібратись у ситуації, що склалася, члени Координаційної ради прийняли рішення про проведення зустрічі з представниками депутатського корпусу Варвинської районної та селищної рад, а також громадськістю.

Розпочався робочий візит із відвідування музею у школі селища Журавка Варвинського району. Керівник навчального закладу представив музейні кімнати, одна з яких присвячена видатному уродженцю Журавки – професору математики Георгію Вороному. Оглянувши експозицію, члени Координаційної ради надали директору школи ряд рекомендацій щодо оновлення експозиції.

У Варві члени Координаційної ради разом із родичами загиблих учасників антитерористичної операції поклали квіти до пам’ятного знаку, встановленого на честь героїв. Нагадаємо, що захищаючи незалежність України у війні з російським агресором загинули двоє уродженців Варвинщини – В’ячеслав Носенко та Віктор Мельник.

Безпосереднє засідання ради відбулося в райдержадміністрації. Про організацію національно-патріотичного виховання у районі доповів заступник голови Варвинської РДА Вячеслав Пилипенко. Він детально зупинився на роботі гуртків та закладів дозвілля, відзначенні в районі пам’ятних дат та державних свят, вшануванні борців за незалежність України. Ця доповідь викликала низку зауважень з боку представників органів місцевого самоврядування. Так, зокрема, окремі депутати районної ради вкотре розкритикували доцільність встановлення меморіальної дошки на честь Аверкія Гончаренка на будівлі РДА, говорячи про «неоднозначність» даної особистості та начебто порушення процедури встановлення дошки.

Представник Українського інституту національної пам’яті Сергій Бутко виступив із доповіддю «Аверкій Гончаренко — борець за незалежність України у XX столітті». Історик обґрунтував необхідність відновлення меморіальної дошки на його честь у публічному просторі Варви, відповів на питання депутатів і представників громадськості.

Вислухавши всіх учасників дискусії, Варвинський селищний голова Валентина Саверська-Лихошва визнала важливість та необхідність проведення роботи зі вшанування героїв, які в різні часи боролися за незалежність України, зокрема і Аверкія Гончаренка, за умови дотримання усіх процедур. Це підтримали більшість депутатів районної ради.

На завершення засідання своїм досвідом щодо організації національно-патріотичного виховання на місцях поділились представники Прилуцького, Срібнянського та Талалаївського районів.

Підбиваючи підсумки засідання, директор Департаменту сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації, заступник голови Координаційної ради Ніна Лемеш висловила впевненість у тому, що спільними зусиллями будуть вирішені всі проблемні питання, а справжні герої України належним чином пошановані, інформує Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини