Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 12:17:05

На території Ніжина проводяться командно-штабні навчання та тренування з питань цивільного захисту

22.05.2019   10:02Агенцiя

21 – 23 травня Департаментом з питань цивільного захисту та оборонної роботи Чернігівської обласної державної адміністрації та Управлінням Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Чернігівській області заплановано здійснити контроль щодо виконання вимог законів та інших нормативно-правових актів з питань цивільного захисту, технології і пожежної безпеки та діяльності аварійно-рятувальних служб у місті Ніжині.

21 травня у великій залі виконавчого комітету відбувся перший етап запланованих заходів за участю першого заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Григорія Олійника, начальника відділу з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Геннадія Чернишова, керівників підприємств, установ, організацій міста та комісії у складі: начальника управління організації цивільного захисту, інформації та зв’язку Департаменту з питань цивільного захисту та оборонної роботи облдержадміністрації – Володимира Селюченка; начальника відділу організації заходів цивільного захисту Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Чернігівській області – Юрія Аникієнко; провідного фахівця відділу організації заходів цивільного захисту Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Чернігівській області – Костянтина Дегтяренко; провідного інспектора сектора техногенної безпеки відділу запобігання надзвичайним ситуаціям Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Чернігівській області – Олександра Машка; провідного інженера відділу цивільного захисту управління організації цивільного захисту, інформації та зв’язку Департаменту з питань цивільного захисту та оборонної роботи облдержадміністрації – Олександра Дубчака; завідувача обласного методичного кабінету Навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Чернігівської області – Олександра Кожухара.

Комісія здійснює свою діяльність відповідно до Плану основних заходів цивільного захисту Чернігівської області на 2019 рік, затвердженого розпорядженням голови облдержадміністрації від 18 грудня 2018 року № 780 «Про організацію цивільного захисту області у 2019 році».

В ході засіданні визначений алгоритм дій проведення командно-штабних навчань та тренувань з питань цивільного захисту (спеціальних, показових, експериментальних навчань і тренувань) на три дні.

23 травня на території м. Ніжина будуть проводитись практичні навчання сил оперативного реагування та спеціалізованих служб цивільного захисту з включенням електросирен (сигнал «УВАГА ВСІМ»). Просимо зберігати спокій.  Після включення електросирен прослухайте інформаційне повідомлення на хвилі «Радіо ФМ «Мелодія» - 104,1, або «Радіо ФМ «Релакс» - 107,5 або  на 24 каналі  дециметрового телебачення (НТБ), або на визначених каналах кабельного телебачення (плинна стрічка)».

Підсумовуючи засідання перший заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Григорій Олійник звернув увагу на заплановані заходи під час яких керівники мають можливість отримати кваліфіковану допомогу та набути нові навики та вміння в галузі цивільного захисту.

По закінченню були узгоджені графіки перевірок та проведення командно-штабних навчань  на територіях підприємств, установ, організацій міста.

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

18 квітня у Чернігові День жалоби

18 квітня у Чернігові День жалоби 09:54

Для вшанування пам'яті загиблих внаслідок ракетного обстрілу російськими військами нашого міста 17 квітня 2024 року у Чернігові 18 квітня оголошено Днем жалоби. Відповідне розпорядження підписав в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако.

18 квітня: цей день в Україні і світі

18 квітня: цей день в Україні і світі 08:52

ДЕНЬ 785 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 785 RUSSIAN AGRESSION

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини