Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 18:03:42

Батальйонна річниця

23.04.2019   14:03Агенцiя

Сьогодні - 5-а річниця створення 13 та 15 окремих мотопіхотних батальйонів 58 окремої мотопіхотної бригади оперативного командування «Північ».

Зокрема 13 омпб свій бойовий шлях розпочав у Чернігові в 2014 році, коли у зв'язку з початком агресії з боку Російської Федерації відбулася окупація та анексія Кримського півострову.

23 квітня 2014 року за сприяння голови Чернігівської обласної державної адміністрації, зусиль громади міста та Чернігівського міського військового комісаріату було розпочато формування та комплектація 13 батальйону територіальної оборони Чернігівської області.

Згодом у жовтні 2014 року батальйон було переформовано на 13-й окремий мотопіхотний батальйон. Влітку 2015 року підрозділ увійшов до складу 58-ї окремої мотопіхотної бригади ОК «Північ».

Бойові завдання з оборони та захисту територіальної цілісності та недоторканності державних кордонів України особовий склад уже неодноразово виконував на території Донецької та Луганської областей.

З нагоди святкування 5-ї річниці створення батальйону командир підполковник Віталій Гуляєв привітав особовий склад та вручив грамоти, пам'ятні нагрудні знаки 13-го окремого мотопіхотного батальйону і чергові військові звання.

Інформаційний ресурс військової тематики північного регіону

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини