Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 07:44:16

У Чернігові відзначили День українського добровольця

15.03.2019   09:49Агенцiя

Рівно п’ять років тому перші 500 бійців-добровольців Самооборони Майдану прибули на полігон Нові Петрівці для формування першого добровольчого батальйону.

Саме їх подвиг і тих українських патріотів, які з початку подій на сході України добровільно визвалися боронити державу від російського агресора, спонукав Верховну Раду України встановити державне свято – День українського добровольця, яке відзначається щороку 14 березня.

В обласному центрі відбувається низка заходів, присвячених героям-захисникам, чия мужність, відданість Україні та військовій присязі навічно закарбовані в нашій пам’яті.

Біля меморіальних стел загиблим учасникам АТО та Героям Небесної сотні зібрались представники сімей загиблих, керівники міста та області, представники державних установ, релігійних та громадських організацій, добровольці, ветерани АТО/ООС та військовослужбовці.

Всім українським воїнам, героям-добровольцям свого авторського вірша «Наш перший добровольчий» присвятила Олена Белеванцева, мати загиблого добровольця старшого солдата 13-го окремого мотопіхотного батальйону Володимира Близнюка.

Присутні хвилиною мовчання вшанувати пам'ять всіх, хто загинув під час Революції Гідності, а також при виконанні військового обов’язку, та поклали квіти до меморіальних стел.

Цього ж дня в Обласному філармонійному центрі фестивалів та концертних програм відбулися урочисті заходи з нагоди Дня українського добровольця. До участі у церемонії вручення сертифікатів на земельні ділянки учасникам бойових дій на сході України долучились заступник голови облдержадміністрації Наталія Романова та керівник Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру Олександр Колотілін.

Земельні ділянки у власність для ведення особистого селянського господарства отримали 57 учасників бойових дій.

З нагоди Дня українського добровольця Наталія Романова передала родинам загиблих бійців відзнаки Президента України «За участь в антитерористичній операції».
Указом Президента України за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету і територіальної цілісності України нагороджені посмертно:
    доброволець Богуш Андрій Васильович;
    сержант Куслій Олег Григорович;
    полковник Терновий Дмитро Олександрович;
    сержант Лось Роман Миколайович;
    солдат Медведь Ігор Миколайович.

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.