Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 05:48:14

А Масляна іде, красне сонечко веде…

07.03.2019   08:28Агенцiя

Під такою назвою у Козелецькій центральній бібліотеці відбулася народознавча година для безробітних жінок. Захід відбувся в рамках проекту обласної служби зайнятості «Збережемо традиції предків» з метою популяризації звичаїв та традицій українського народу та орієнтації на самозайнятість.


Організатори переконані, що будь-яке захоплення може перетворитися на улюблену справу, яка приноситиме дохід.

Під час відеопрезентації свята Масляної, яку провели працівники  бібліотеки, на екрані ожили традиції наших предків – слов’янський обряд Колодій та «справляння колодки», «проводи зими», обрядові пісні. У народі це свято асоціюється зі смачними печеними млинцями та веселими  гуляннями. Прихід весни здавна ототожнювався із Сонцем, тому на Масляну готували обрядовий хліб у формі кола – млинець. Недарма кажуть: «Без млинця – не Масляна». Отож жінки дізналися про традиції масляного тижня, поділилися рецептами млинців та вареників.

Також учасники заходу ознайомилися з виставкою робіт місцевої майстрині-вишивальниці Людмили Бондар, що була представлена в стінах бібліотеки. Бажаючих бібліотекарі запросили до жіночого клубу «Чарівниця», одним із завдань якого є популяризація та відродження народних традицій та звичаїв.

Під час спілкування йшлося про можливі бізнес-ідеї, пов’язані з народною творчістю. Адже в наш час популярні речі, зроблені власноруч, зокрема, національний одяг, посуд, сувеніри. Народні умільці говорять про неабиякий попит на такі вироби. Тим же, кого зацікавила кулінарна справа, фахівці служби зайнятості радять здобути професію кухаря, причому за сприяння служби зайнятості це можна зробити безкоштовно.  


Cвітлана Шеремет, обласний центр зайнятості

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.