Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 04:55:24

Відстояла своє чесне ім’я

01.02.2019   14:30Агенцiя

П’ять із половиною років колишній старший касир Центрального ринку Чернігова Наталія Ратушна жила судами. Керівництво ринку звинуватило її у фінансових махінаціях. Вочевидь, задля того, аби прикрити свої незаконні оборудки. А допомагали цькувати жінку... слідчий і прокурор.

ЗА ЦЕЙ час двічі змінювалась фабула обвинувачення, свідки стали потерпілими. Через стрес Наталя страждала від гіпертонічних кризів, у неї розвинувся цукровий діабет. На судові тяжби — чотири суди першої інстанції та три апеляції — було витрачено близько 100 тисяч гривень. Але ці гроші ніщо у порівнянні з тим, що змарновано п’ять років життя.

І ось нарешті Феміда винесла виправдувальний вирок. Тепер жінка хоче притягнути до відповідальності всіх, хто брехав під присягою та фальсифікував проти неї кримінальну справу.

«Спершу слідчий і прокурор доводили, що я привласнювала частину грошей, які підприємці сплачували в касу, — розповідає Наталія Петрівна. — А коли стало зрозуміло, що я можу легко це спростувати завдяки документам податкової інспекції, то справу взялися перекваліфіковувати як шахрайство в особливо великих розмірах. Мені інкримінували збір коштів за послуги, які ринок не надавав. Я домоглася, щоб мені показали документи справи, і серед них я побачила лист інвентаризації за підписом посадових осіб ТОВ «Кооперативне підприємство «Колос», котре обслуговує ринок, в якому чітко були зазначені всі прийняті мною платежі. Проте слідчий проігнорував цей документ, натомість вигадав, що я брала гроші невідомо за що...»

Вели справу проти Наталії Ратушної слідчий чернігівського міського відділу тоді ще міліції Сергій Перегончук та прокурор Юрій Станкевич. Останній відомий багатьом жителям обласного міста тим, що на початку своєї прокурорської кар’єри вів справу проти підприємця, який надавав в оренду апаратуру чернігівським майданівцям. Але після перемоги Революції гідності Юрія Станкевича дивовижним чином не люстрували, а навпаки — підвищили. Він став начальником одного з відділів обласної прокуратури, а згодом перевівся на роботу в ГПУ.

Інший же прокурор чернігівської місцевої прокуратури Володимир Софієнко, до якого перейшла справа Наталії Ратушної, відмовився підтримувати державне обвинувачення у суді у зв’язку з тим, що висунуті обвинувачення не знайшли підтвердження серед доказової бази. Тож суддя Новозаводського районного суду в місті Чернігів Світлана Миколаївна Ченцова винесла ухвалу: кримінальне провадження з обвинувачення Наталії Ратушної закрити. Суд також скасував накладений Деснянським районним судом арешт на майно підозрюваної.

Попри доведення своєї невинуватості Наталія Ратушна хоче й надалі судитися. «Я буду домагатися справедливості. Слідчий і прокурор спаплюжили п’ять із половиною років мого життя. Вони мають бути покарані, щоб надалі не ламали долі невинним людям, — вважає вона. — Тому вже днями подаю заяву про вчинення злочину службовими особами ТОВ «Колос» і одночасно — заяву до Генеральної прокуратури України про злочин, вчинений слідчим Сергієм Перегончуком та прокурором Юрієм Станкевичем, які, користуючись своїм службовим становищем, вчинили корупційні дії на замовлення».

Також Наталія Петрівна сказала слова вдячності: «Я хочу подякувати всім небайдужим, хто супроводжував процес, підтримував мене. — Але остаточно ми переможемо, коли всі винні будуть покарані».


http://www.silskivisti.kiev.ua/19656/index.php?n=41315

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини