Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 06:59:39

Працюй легально в Україні

10.01.2019   09:48Агенцiя

Саме такий меседж спробували донести до безробітних фахівці Варвинської районної філії Чернігівського обласного центру зайнятості під час семінару «Запобігання нелегальній трудовій міграції, торгівлі людьми, експлуатації дитячої праці», що відбувся 9 січня.

Участь у заході взяла начальник Варвинського відділення з питань призначення перерахунків і виплат пенсій Прилуцького об’єднаного управління Пенсійного фонду України Л.В. Устенко.

Фахівці служби зайнятості відзначили, що чимало українців, прагнучи кращої долі, їдуть шукати високооплачувану роботу за кордон. І деякі люди через свою необізнаність потрапляють у біду і не знають, як захистити свої права. За словами фахівців служби зайнятості, погоджуючись на нелегальну роботу за кордоном, треба пам’ятати, що є ризик стати жертвою трудової експлуатації або навіть торгівлі людьми. Безробітних ознайомили з суттю таких понять, як «нелегальна трудова міграція», «торгівля людьми», «дитяча праця, а також порядком працевлаштування за кодоном.

Зокрема було наголошено, що законодавство будь-якої іноземної держави захищає насамперед своїх громадян, відповідно створюючи певні бар′єри та спеціальний порядок працевлаштування іноземців. Всі умови майбутньої роботи мають бути відображені в трудовій угоді: перелік завдань, які виконуватиме працівник, місце виконання роботи й тривалість угоди; заробітна плата, харчування й проживання, яке забезпечує роботодавець; тривалість робочого дня, вихідні й святкові дні; проїзд до країни призначення й повернення на Батьківщину, включно із зобов′язаннями в разі примусового повернення; виплати в разі втрати працездатності. Якщо ж людина все ж таки потрапляє в скрутну ситуацію за кордоном, то треба звернутися за допомогою до таких організацій, як посольство або консульські установи України за кордоном; державні та неурядові організації; органи місцевого правосуддя; організації української діаспори; інші громадські організації.

Безробітних закликали працевлаштовуватися в Україні, оскільки і на Батьківщині є гідна робота, та працювати легально, адже саме у цьому випадку права людини, як найманого працівника, будуть захищені і можна буде претендувати на весь соціальний пакет, гарантований державою.

Учасники заходу взяли активну участь в обговоренні даної тематики, адже чимало з них мають рідних та знайомих людей, які працювали за кордоном. Безробітні також переглянули короткометражний фільм «Життя на продаж», в котрому одну із ролей зіграла відома українська співачка Джамала.

Наостанок фахівці служби зайнятості нагадали, що де б людина не вирішила працювали і як себе реалізовувати, її діяльність має бути безпечною та законною.

Останні новини Чернігівщини

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

Увага! Тимчасові зміни у русі громадського транспорту! 12:27

Тролейбусні маршрути № 10 та №11 тимчасово (до усунення наслідків ракетного удару) не працюватимуть.

Вранці 17 квітня росіяни завдали 3 ракетних ударів по Чернігову. 12:18

"Наразі триває пошуково-рятувальна операція. Зараз вже можу казати про 9 загиблих, вбитих російськими терористами. Більше 20 поранених", - сказав в інтерв'ю телеканалу 1+1 начальник Чернігівської ОВА Вʼячеслав Чаус.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 08:45

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 4 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій загинула 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини