Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 17:14:08

Засідання за круглим столом "Досвід реалізації політики протидії домашньому насильству у місті Ніжині"

29.11.2018   12:32

27 листопада у малій залі виконавчого комітету Ніжинської міської ради у рамках Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» відбулося засідання за круглим столом на тему: «Досвід реалізації політики протидії домашньому насильству у місті Ніжині».

У заході взяли участь 25 спеціалістів, які працюють у напрямку попередження та протидії домашньому насильству. Присутні говорили про реалізацію політики у даному напрямку.

Заступник міського голови Ігор Алєксєєнко наголосив, що на важливості і нагальності попередження та ефективної протидії такому суспільно-небезпечному явищу, як насильство у сім’ї. Начальник відділу у справах сім’ї та молоді Анна Лисенко зазначила, що підготовлено проект розпорядження міського голови «Про організацію роботи щодо здійснення заходів у сфері запобігання, протидії домашньому насильству та торгівлі людьми», у якому передбачено створення Координаційної ради з гендерних питань, проблем сім’ї, запобігання домашньому насильству та протидії торгівлі людьми.  Начальник служби у справах дітей Наталія Рацин наголосила на особливій увазі, яка приділяється роботі з сім’ями, у яких вчинено насильства стосовно дитини. Інспектор з ювенальної превенції Ніжинського відділу поліції Валерій Супрун, начальник управління освіти Ніжинської міської ради Станіслав Крапив’янський, психолог Ніжинського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Анна Руднік розповіли про особливості роботи у напрямку запобігання та протидії домашньому насильству в нашому місті.

Учасники засідання за круглим столом активно обговорювали питання налагодження ефективної взаємодії між відділами, службами, працівниками поліції, закладами освіти щодо попередження, вчасного виявлення фактів вчинення домашнього насильства у межах Закону України «Про запобігання та протидію домашньому насильству». Наголошувалася особлива важливість роботи з сім’ями, у яких виховуються діти і які є свідками фактів вчинення домашнього насильства.

Проблема домашнього насильства залишається актуальною, не дивлячись на довготривалу правову, соціально-педагогічну та психологічну роботу щодо подолання цього явища. Для запобігання самого факту домашнього насильства треба змінити менталітет людини, створити умови, при яких будь-яке нехтування правами, у тому числі і членів сім'ї, неприпустимо і засуджується суспільством. Важливими є просвітницькі заходи, формування інформаційного простору, що навчить спілкуванню в сім'ї, запропонує інші, ненасильницькі шляхи вирішення домашніх конфліктів.


Відділ у справах сім’ї та молоді виконавчого комітету Ніжинської міської ради

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.