Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 16:48:35

Місяць після вибухів на Ічнянщині: відновлення продовжується

10.11.2018   10:10

Як у максимально стислі строки відремонтувати та купити житло для жителів постраждалих сіл, відновити соціальні об’єкти, вирішували учасники чергового засідання оперативного штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації на 6-ому арсеналі боєприпасів Міністерства оборони України 8 листопада.

На сьогодні відповідно до затвердженого Прем’єр-міністром України Плану піротехнічні підрозділи ДСНС продовжують очищення прилеглої до арсеналу території.

Так, за інформацією представника ДСНС України, наразі з 80 ділянок розмінування очищено 62. Вилучено понад 33 тисячі вибухонебезпечних предметів, відпрацьовано 306 повідомлень населення про виявлення боєприпасів.

Роботи з розмінування планують завершити до 15 грудня.

Для проведення аварійно-відновлювальних робіт, закупівлі житла та інших потреб області виділено 100 мільйонів гривень з резервного фонду. Вчора виконуюча обов’язки голови Чернігівської облдержадміністрації Юлія Свириденко підписала розпорядження про використання 6,039 мільйона гривень. За ці кошти планується придбати житло 6 родинам в Августівці, провести аварійно-відновлювальні роботи у 18 житлових будинках приватного сектору, а також у 5 закладах освіти.

Крім того, як повідомила Ічнянський міський голова Оксана Андріанова, місцеві органи влади з резерву будівельних матеріалів для проведення відновлювальних робіт виділили майже 5 тисяч листів шиферу, близько 826 квадратних метрів скла, майже 15 кубометрів пиломатеріалів, плівку, цвяхи, цеглу, цемент, оцинковане залізо, гіпсокартон тощо.

За підсумками засідання суб’єктам господарювання та органам влади визначені першочергові завдання, що потребують максимально швидкого вирішення.

 
За інформацією Департаменту з питань цивільного захисту та оборонної роботи Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.