Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 11:46:55

Громадськість турбує подальша доля РЛП "Ялівщина"

08.11.2018   08:35

6 листопада на розширеному засіданні комітету Громадської ради при ОДА мова йшла про реалізацію Програми «Зелене намисто Чернігівщини».

Представники Громадської ради, Департаменту агропромислового комплексу, екології та природних ресурсів ОДА, КП «Організаційно-методичний центр контролю та технічного нагляду закладів культури і туризму», Державної екологічної інспекції в області, Деснянського  басейнового управління водних ресурсів та громадські активісти, які опікуються збереженням зелених зон Чернігова, обговорили питання збереження та охорони земель РЛП «Ялівщина».

Громадськість занепокоєна рішенням Чернігівської міської ради про доопрацювання проекту «Детальний план території. Функціонально-планувальна організація території лісопарку «Ялівщина» (рішення від 28 лютого 2018 року № 28/VII-10), а саме загрозою забудови лісопарку, можливим суттєвим зменшенням чи взагалі ліквідацією створеного на його території регіонального ландшафтного парку.

Тож громадськість та фахівці шукали шляхи збереження та подальшої розбудови РЛП.

Один з них — донесення до чернігівців через ЗМІ та соціальні мережі важливості збереження зелених легень міста.

Також вирішили винести на розгляд засідання Громадської ради звернення до Чернігівського міського голови та депутатів Чернігівської міської ради. Громадськість має намір закликати депутатів скасувати рішення про доопрацювання вищезгаданого проекту лісопарку, а натомість погодити проект землеустрою щодо організації і встановлення меж територій природно-заповідного фонду регіонального ландшафтного парку «Ялівщина» площею 168,7 гектара.


Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.

Станція технічного обслуговування "GARAGE" у Чернігові 09:38

Завдяки програмі «Власна справа» урядового проєкту єРобота тисячі українців вже здійснили свої мрії про власний бізнес. Ми радіємо кожній новій підприємницькій ініціативі і пишаємося кожним грантером.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:23

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди, 2 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій 2 особи постраждали.

Рух автотранспорту по вулиці Любецькій планують відкрити у травні 09:11

Виконавчий комітет Чернігівської міської ради на засіданні 24 квітня погодив дозвіл на продовження перекриття вул. Любецької від Ріпкинської до Широкої до 31 травня 2024 року.