Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 08:21:13

Поліція перевіряє факти шахрайств з «віртуальним» інтимом

09.10.2018   07:18Агенцiя

Поліція Чернігівщини перевірила дві сотні фейкових оголошень про надання послуг інтимного характеру, розміщених в Інтернеті - всі вони виявилися пастками шахраїв для любителів «полунички».

Нині замовляти будь-яку річ через Інтернет дуже зручно. Потрібно лише мати доступ до всесвітньої мережі, запустити пошук, а Інтернет вже сам запропонує нескінченну кількість сайтів для вибору вподобаного товару. Дехто в такий спосіб навіть шукає собі інтимні послуги.

Але шахраї придумали як видурювати гроші у любителів «полунички», не надаючи їм самого товару, тобто інтиму. Власник оголошення пропонує клієнту здійснити передоплату за послугу або хоча б оплатити завдаток. І як тільки замовник перераховує гроші, контактний телефон інтим-аферистів перестає відповідати.

На сьогоднішній день оперативники відділу боротьби зі злочинами пов’язаними з торгівлею людьми ГУНП в Чернігівській області перевірили майже дві сотні мобільних номерів та оголошень по всій країні. Правоохоронці встановили, що частина номерів мобільних телефонів, розміщених в оголошеннях про надання послуг інтимного характеру, вимкнені, а за іншими шахраї пропонують перерахувати передоплату, після чого припиняють відповідати на дзвінки й на зустріч не приходять.

Тобто шукачі гострих відчуттів стають жертвами звичайних шахраїв.

Що ж стосується фактів заняття проституцією, то лише цього року   поліцейські відділу боротьби зі злочинами пов’язаними з торгівлею людьми  склали два десятки адміністративних протоколів за статтею 181-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення (заняття проституцією), санкція якої передбачає покарання у вигляді попередження або накладення штрафу від п'яти до десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Всі зібрані матеріали направлені на розгляд до адміністративних комісій відповідних районних рад.

Окрім перевірки Інтернет-оголошень про надання послуг інтимного характеру в поточному році поліцейські відділу відкрили 9 кримінальних проваджень за статтею  149 Кримінального кодексу України (торгівля людьми) - карається позбавленням волі на строк від трьох до восьми років, 3 кримінальні провадження за статтею 302 Кримінального кодексу України (створення або утримання місць розпусти і звідництво) - карається штрафом до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до двох років, 4 кримінальні провадження за статтею 303 Кримінального кодексу України (сутенерство або втягнення особи в заняття проституцією) - караються позбавленням волі на строк від трьох до п'яти років.

На сьогоднішній день обвинувальні акти щодо осіб, які підозрюються у вчинені даних кримінальних правопорушень, направлені до суду.


Сектор комунікації поліції Чернігівської області

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.