Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 11:30:14

Чернігівський ЦНАП має розширювати перелік послуг, що надаються громадянам

12.09.2018   17:12

Відповідне доручення чернігівський міський голова Владислав Атрошенко дав керівнику Чернігівського центру надання адміністративних послуг під час ранкової наради у міській раді у середу, 12 вересня.

Відтак, Чернігівський ЦНАП хоч і є одним із найкращих в Україні, має і надали працювати над розширенням переліку послуг, поліпшенням сервісів для людей.

Як вже повідомлялось раніше, нарада розпочалась із запізненням через намагання представників політичних партій зірвати робочий захід, присвячений питанню підвищення ефективності роботи Чернігівського ЦНАПу.

За словами директора ЦНАПу Микола Овсяника, центр обслуговує жителів і Чернігова, і області, надаючи більше 200 адмінпослуг. Для порівняння: в Україні всього 20 ЦНАПів, де надається більше 200-т послуг, це лише 5% від усіх ЦНАПів. Цікаво також, що лише в ЦНАПах Чернігова, Сум та Вінниці надаються практичні всі послуги органів виконавчої влади, які повинні надаватися через центри.

Центр надання адміністративних послуг м. Чернігова підключений до чотирьох основних державних реєстрів: Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань; Державного реєстру речових прав на нерухоме майно; Єдиного державного демографічного реєстру; Державного земельного кадастру.

З лютого 2018 року в Центрі надання адміністративних послуг м. Чернігова запроваджено надання адміністративних послуг, пов'язаних з оформленням біометричних документів.

Найбільш затребувані послуги:
    надання відомостей про склад сім’ї та/або зареєстрованих у житловому приміщенні/будинку осіб;
    послуги у сфері державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців;
    реєстрація/зняття з реєстрації місця проживання особи;
    видача довідки про реєстрацію місця проживання особи;
    державна реєстрація права власності на нерухоме майно;
    видача витягу з технічної документації про нормативну грошову оцінку земельної ділянки;
    вклеювання до паспорта громадянина України фотокартки при досягненні громадянином 25- і 45- річного віку;
    оформлення біометричних документів (паспорт громадянина України  для виїзду за кордон та паспорта у формі картки);
    декларації стосовно питань будівництва.

Із 213 адміністративних послуг ЦНАПу тільки 27 є платними, що складає 13% від загальної кількості. Як плата за їх надання, за І півріччя 2018 року до міського бюджету надійшло: 7,9  млн грн за надання адміністративних послуг, 347,9 тис. грн адміністративного збору за проведення державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, 602,4 тис. грн збору за державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень.

В Чернігівському ЦНАП запроваджено електронний документообіг, працює електронна черга. Працює портал адміністративних послуг в місті Чернігові admincher.gov.ua, відтак цілий ряд послуг можна отримати он-лайн.

Центр наразі планує додаткові послуги та зрученості: запровадження видачі довідок про склад сім’ї онлайн; налагодження взаємодії з Єдиним державним порталом адміністративних послуг, підключення робочої версії  реєстру територіальної громади міста Чернігова до Державного реєстру виборців та Єдиного державного демографічного реєстру, розширення функціональних можливостей порталу стосовно надання послуг для нотаріусів (наданні інформації із реєстру територіальної громади в електронному вигляді).

 
Прес-служба Чернігівської міської ради

 

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини