Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 13:32:01

Кращих танкістів України вшанували в Гончарівському

10.09.2018   13:05Агенцiя

У переддень Дня танкіста, у Гончарівську відбулося нагородження переможців змагань на кращий танковий взвод Збройних Сил України за участю начальника Генерального штабу — Головнокомандувача Збройних Сил України генерала армії України Віктора Муженка, який привітав учасників та вручив їм грошові призи й медалі.

Побували на танковому полігоні та засвідчили свою повагу українськім танкістам і голова обласної ради Ігор Вдовенко та в.о.голови облдержадміністрації Юлія Свириденко.

Десять днів тривала запекла боротьба танкістів. В конкурсі брали участь бійці 30-ї окремої механізованої бригади імені князя Костянтина Острозького, 24-ї окремої механізованої бригади імені короля Данила, 57-ї окремої мотопіхотної бригади, 17-ї окремої танкової Криворізької бригади, 25-ї окремої Дніпропетровської повітрянодесантної бригади, 95-ї окремої десантно-штурмової бригади, 36-ї окремої бригади морської піхоти та Національної Гвардії України.

Загалом 8 команд по 12 військовослужбовців у кожній. Конкурс проводився на озброєнні та військовій техніці у складі чотирьох екіпажів штатного танкового взводу. Відтак, на змаганнях були представлені три типи танків: Т-64, Т-72 та Т-80.

Структура та зміст цьогорічного конкурсу максимально наближені до тих, які були на міжнародних змаганнях НАТО «Сильна Європа — 2018» («Strong Europe Tank Challenge — 2018»).

Програма змагань включала водіння танків, виклик вогню артилерії, снайперську стрільбу з танків, танкову карусель та розвідку цілей. Також до програми змагань було включено медичну евакуацію та стрільбу зі штатної стрілецької зброї.

За підсумками проведення випробувань перехідним кубком — макетом танку — за звання кращого танкового взводу Збройних Сил України нагороджено танкістів 25-ї окремої повітряно-десантної бригади. Переможці також здобули право представляти Україну на міжнародних змаганнях. Срібло здобув взвод 17-ї окремої танкової бригади, а третє місце вибороли танкісти 24-ї окремої механізованої бригади.

На завершення змагань відбулися демонстраційні тактичні навчання зведеної танкової роти в різних видах бою.


За інформацією Управління зв'язків з громадськістю Збройних Сил України

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:55

Протягом минулої доби зареєстровано 4 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала.

Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни 09:51

Український ветеранський фонд започатковує терапевтичну групу для тих, хто зазнав страждань внаслідок війни – людей, які чекають рідних з фронту, внутрішньо переміщених осіб та усіх, хто відчуває тривогу і знесилення через війну.

25 квітня: цей день в Україні і світі

25 квітня: цей день в Україні і світі 08:47

ДЕНЬ 792 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 792 RUSSIAN AGRESSION

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.