Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 02:14:02

Юлія Свириденко: Бізнес, керований жінками, демонструє свою конкурентоспроможність

08.09.2018   09:39Агенцiя

Уже втретє активні та успішні жінки-підприємиці зібралися на Міжнародну конференцію. Захід, організований Центром інформаційної підтримки бізнесу при Чернігівській регіональній торгово-промисловій палаті за підтримки Європейського банку реконструкції та розвитку та ініціативі EU4Business, відбувся днями у Чернігові.

У програмі — цікаві дискусії з питань просування жіночого підприємництва та особливості гендерного підходу до ведення бізнесу.

Спікери — знані підприємиці, бізнес-тренерки, журналістки з України, Молдови, Німеччини, Сполучених штатів Америки.

Долучилася до заходу й в. о. голови Чернігівської облдержадміністрації Юлія Свириденко.

– В усьому світі питання підтримки жіночого підприємництва стає все більше і більше актуальним, адже бізнес під керівництвом жінки розглядається як одна з основних рушійних сил національних економік. Жінка-керівник є ініціативною, розсудливою, відповідальною, креативною та здатною швидко приймати рішення. Саме тому міжнародні організації, наші партнери зі Сполучених Штатів Америки та ЄС, розробляють та впроваджують інструменти просування жіночого підприємництва за трьома основними напрямками: доступ підприємств до ресурсів, насамперед, фінансових, освітні програми для жінок-підприємниць, встановлення нових бізнес-зв’язків, – зазначила Юлія Свириденко.

Вона зауважила, що на Чернігівщині жінки керують досить успішними підприємствами. Промовистий факт: із 17 підприємств, відзначених цьогоріч ОДА та обласною радою напередодні професійного свята, 11 – очолювані жінками.

Юлія Свириденко переконана: подібні заходи є ефективними платформами для дискусій, отримання корисної інформації, формування нових контактів та пошуку нових можливостей для розвитку.

 
Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.