Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 12:18:34

Чернігівські рятувальники взяли участь у профорієнтаційному інтерактивному дитячому заході "Місто професій"

06.08.2018   08:02Агенцiя

4 серпня до заходів міжнародного проекту "Місто професій" вже четвертий рік поспіль долучилися рятувальники Управління ДСНС України у Чернігівській області.

У містечку, що розгорнуло свою роботу  на території Чернігівського "Центрального парку культури та відпочинку", діти й учнівська молодь мали можливість спробувати себе в ролі працівника певної галузі, отримати майстер-клас від спеціалістів, заробити перші гроші та витратити їх на солодощі й подарунки. Проте, головна мета проекту полягає у тому, щоб його учасники змогли усвідомити важливість правильного вибору майбутнього фаху.

Під час профорієнтаційного інтерактивного дитячого заходу не аби яку зацікавленість викликали професії, представлені Службою порятунку "101" Чернігівщини. Традиційно, з дітьми працювали фахівці групи піротехнічних робіт та підводного розмінування, пожежно-рятувального та аварійно-рятувального відділень, психологічного забезпечення та соціально-гуманітарної роботи. Крім того, було розгорнуто намет мобільного пункту навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності.

Діти мали можливість за допомогою пожежного ствола влучити струменем води у ціль, приміряти бронежилети, захисні костюми, попрацювати з спецобладнанням рятувальників, міношукачем, посидіти за кермом оперативно-рятувальної техніки. Тренінги з елементами щодо зниження стресових факторів у надзвичайних ситуаціях провели фахівці відділу психологічного забезпечення та соціально-гуманітарної роботи, а викладачі навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності ознайомили учасників заходу та їх батьків із заходами безпеки життєдіяльності у побуті та під час дозвілля, а також індивідуальними засобами захисту органів дихання і зору від небезпечних факторів під час пожеж та аварій з викидом отруйних речовин.

Головна мета, а це навчання підростаючого покоління правилам безпечної поведінки, навичкам практично діяти індивідуально і колективно у різних екстрених ситуаціях, досягнута. Діти та їх батьки пізнавально провели своє дозвілля.


УДСНС України у Чернігівській області

Останні новини Чернігівщини

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці?

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці? 11:35

А ви знаєте, що в Україні понад 2,7 млн людей з інвалідністю? І лише 16% із них мають роботу. Невже так мало фахівців хочуть працювати? Певно, що ні. Одна із причин, що зупиняє людину з інвалідністю податися на вакансію - це відсутність належних умов для роботи.

10 модульних укриттів планують встановити поруч із зупинками громадського транспорту 11:31

Про це повідомив під час загальноміської наради 23 квітня в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако. Зараз у місті вже є шість таких захисних споруд і їх кількість збільшать коштом міського бюджету до 16.

 Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері

Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері 11:28

Житель Корюківського району за свої протиправні дії понесе кримінальну відповідальність. Йому загрожує до двох років позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 11:26

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 3 пожежі.