Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 15:07:52

Відбувся звіт Ніжинського міського голови за роботу 2017 року

14.07.2018   10:18

12 липня у великій залі виконавчого комітету Ніжинської міської ради відбувся звіт міського голови за роботу 2017 року.




Під час звіту, міський голова, високо оцінив роботу депутатів Ніжинської міської ради сьомого скликання. Відзначив безпрецедентну активність депутатів, при виконанні своїх повноважень. Так п’ять постійно діючих депутатськіх комісій, провели 164 засідання. Це є найкращим підтвердженням заслуженого визнання Ніжина, одним із найвідкритіших і демократичних міст України. Це звання Ніжин отримав у 2017 році. Така активність роботи депутатів у постійних комісіях дала змогу приймати взвішені і обґрунтовані, а найголовніше, прозорі рішення.

Також, міський голова, зазначив, що бюджет міста у 2017 році, був соціально направленим. Видатки на утримання соціально-культурної сфери міста склали 548,4 млн. грн. Це 89,5 % від загального бюджету міста. Не зважаючи на значні матеріальні обмеження, міській раді вдалося на 97% профінансувати всі 70 міських цільових програм. На всі ці програми з охорони здоров’я, освіти, культури, благоустрою міста, програм спрямованих на соціальний захист населення, було витрачено 45,9 млн. грн..

Ефективним для міста був 2017 рік у питаннях співпраці з різними міжнародними фондами і грантодавцями. Дякуючи активній і професійній роботі фахівців виконавчого комітету та громадських організацій міста, місто реалізувало цілу низку суспільно важливих проектів. Грамотну і якісну роботу виконавчого комітету і депутатів Ніжинської міської ради, було не одноразово відзначено на різних рівнях, у тому числі і міжнародному.

Доленосним для Ніжина став 2017 рік у медичній галузі. На базі ЦМЛ ім. М. Галицького, впроваджено 48 нових методик лікування. Завершено реформування первинної медико-санітарної допомоги. Відповідно, чітко розподілені повноваження між підрозділами Ніжинської ЦМЛ ім. М. Галицького та створеним в Ніжині Центром первинної медико-санітарної допомоги. Також у 2017 році була створена медична рада госпітального округу і надані пропозиції щодо структури надання медичної допомоги, в межах госпітального округу, з урахуванням кадрових та матеріально-технічних ресурсів лікарні; На повну потужність працюють всі 7 амбулаторій сімейної медицини. Популярним став і розроблений у 2017 році мобільний додаток: - Електронна реєстрація для отримання медичних послуг. Якою сьогодні користується вже 13600 ніжинців.

Суттєвими, якісними змінами відзначився минулий рік і у сфері санітарного очищення міста. Майже всі майданчики для збору побутових відходів були приведені у відповідний, до діючого законодавства, стан. Одним з перших міст України, Ніжин запровадив в місті, роздільне збирання твердих побутових відходів. Значно покращилася ситуація з вуличним освітленням. Реконструйовано і модернізовано 68 вулиць. Де було використано понад 1400 нових, сучасних, енергозберігаючих ліхтарів.
Якість роботи виконавчого комітету і депутатів міської ради, відзначилася великою кількістю здобутків наших освітян і спортсменів. Які привезли до нашого міста багато нагород, грамот і відзнак. В черговий раз продемонструвавши, і в Україні, і за кордоном, що в Ніжині освіта і спорт традиційно знаходяться на високому рівні.

Приємною стала подія минулого року- перемога міста у конкурсі - Сім чудес України. Міський голова окремо відзначив потужну підтримку, яку надав місту, в цьому проекті, народний депутат України, Олександр Кодола.

Після звіту, Анатолій Валерійович відповів на запитання присутніх. Всі хто ставив запитання отримали вичерпну відповідь. Також, міський голова реагуючи на звернення присутніх, дав кілька доручень своїм заступникам.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини