Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 липня, 04:52:33

Як ремонтуються дороги в Чернігові з’ясовували на Суспільному

26.06.2018   15:54Агенцiя

22 червня в рамках проекту «Звіти Наживо» в ефірі Суспільного мовника Чернігівщини телеканалі “Сівер-центр” звітував начальник управління житлово-комунального господарства Чернігівської міської ради Ярослав Куц.

Представниками громадськості в ефірі були запрошені журналістка сайту “Події і коментарі” Світлана Білоус та Алла Філатова, редакторка сайту Gorod.cn.ua.

В ефірі говорили про формування переліку доріг для подальшого ремонту, пріоритетність, можливості участі в цьому процесі. Щодо ремонту доріг у приватному секторі Ярослав Куц заявив наступне:

"В приватному секторі міста роботи щодо відновлення дорожнього покриття, а це приблизно  700-800 м2, немалі, деякі взагалі не мають твердого покриття. Тому саме для приватного сектору, щоб бути першим в черзі, є «Програма «20х80» – це програма ремонту інфраструктури приватного сектору, яка дає можливість людям взяти участь у формуванні переліку об’єктів: люди збирають 20% коштів, решту виділяє місто".

Питання будівництва прямої дороги на Шерстянку, з вулиці Івана Мазепи до житлового району по вулиці Текстильників, начальник управління прокоментував так:

«На сьогоднішній день відбувається проектування цієї вулиці. Там дуже багато питань, пов’язаних із мережею, що знаходиться під землею, це і водовідведення, і електрика. Більше того, там навколо майже вся приватна земля, тому проектанти не встигають зробити у відведений термін, їм продовжили термін до серпня. Як тільки буде виконане проектування, буде зрозуміло, яка буде вартість цього будівництва, тому що попередня озвучена його вартість – 80 мільйонів гривень. На сьогоднішній день цих коштів немає, але ми маємо сподівання, що на наступний рік буде субвенція з державного бюджету. Якщо ж ні, тоді будемо дивитися на фінанси місцевого бюджету».  

Окрім згаданих питань в ефірі “Звітів наживо” також говорили про процедури прийому виконаних робіт, виграші тендерів одного підприємства за багатьма замовленнями, вказівники на існуючих велодоріжках, зауваження до них.
 

Останні новини Чернігівщини

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток 12:19

Культурна спадщина є невід'ємною частиною національної ідентичності та історичної пам'яті кожного народу. Вона втілює в собі багатовікові традиції, досягнення мистецтва, архітектури та науки, відображаючи унікальний шлях розвитку суспільства.

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів 12:03

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень-червень 2024 року надійшло 4,3 млрд грн від сплати податків і зборів. Із загальної суми в обласний бюджет спрямовано 0,6 млрд грн, решту коштів отримали бюджети територіальних громад.

 Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті

Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті 10:10

Кіберполіція України інформує про небезпеку вербування російськими спецслужбами для вчинення диверсій, зокрема – підпалів автомобілів українських військовослужбовців.

Медиків Чернігова привітали з професійним святом 10:06

У Чернігові працівників і працівниць закладів охорони здоров’я нагородили з нагоди Дня медичного працівника України, який відзначається 27 липня.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 8 пожеж. Внаслідок цих подій 3 особи постраждало.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини